Assessment of the quality parameters of 100% juice from the goji
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900483" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900483 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení kvalitativních parametrů 100% šťáv z kustovnice cizí
Original language description
Kustovnice cizí, Lycium barbarum (syn L. halimifolium Miller; Gouqi či Ningxiagouqi), stejně jako jí velmi podobný druh, Kustovnice čínská (Lycium chinense Miller; Gouqi), je využívána jako tradiční potravina i lék s dlouhou historií a tradicí v asijských zemích, zejména pak v Číně. Oba druhy pochází z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Od počátku 21. století se staly plody kustovnice populárními pod komerčním názvem Goji (anglicky boxthorn či wolfberry) také v Evropě a Severní Americe. Plody kustovnice obsahují řadu biologicky aktivních látek (např. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny, minerály) a jsou konzumovány ve formě čerstvých či sušených plodů, šťávy nebo jako součást řady pokrmů, např. polévek, rýže, masa či zeleniny. Cílem této studie bylo zhodnocení kvality 100% ovocných šťáv Goji se zaměřením na odhad ovocného podílu (na základě obsahu kyseliny jablečné a citronové, glukosy, fruktosy a sacharosy, formolového čísla, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a popela), správnost nutrič
Czech name
Posouzení kvalitativních parametrů 100% šťáv z kustovnice cizí
Czech description
Kustovnice cizí, Lycium barbarum (syn L. halimifolium Miller; Gouqi či Ningxiagouqi), stejně jako jí velmi podobný druh, Kustovnice čínská (Lycium chinense Miller; Gouqi), je využívána jako tradiční potravina i lék s dlouhou historií a tradicí v asijských zemích, zejména pak v Číně. Oba druhy pochází z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Od počátku 21. století se staly plody kustovnice populárními pod komerčním názvem Goji (anglicky boxthorn či wolfberry) také v Evropě a Severní Americe. Plody kustovnice obsahují řadu biologicky aktivních látek (např. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny, minerály) a jsou konzumovány ve formě čerstvých či sušených plodů, šťávy nebo jako součást řady pokrmů, např. polévek, rýže, masa či zeleniny. Cílem této studie bylo zhodnocení kvality 100% ovocných šťáv Goji se zaměřením na odhad ovocného podílu (na základě obsahu kyseliny jablečné a citronové, glukosy, fruktosy a sacharosy, formolového čísla, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a popela), správnost nutrič
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
131-134
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 25, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—