All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of the quality parameters of 100% juice from the goji

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900483" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900483 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posouzení kvalitativních parametrů 100% šťáv z kustovnice cizí

  • Original language description

    Kustovnice cizí, Lycium barbarum (syn L. halimifolium Miller; Gouqi či Ningxiagouqi), stejně jako jí velmi podobný druh, Kustovnice čínská (Lycium chinense Miller; Gouqi), je využívána jako tradiční potravina i lék s dlouhou historií a tradicí v asijských zemích, zejména pak v Číně. Oba druhy pochází z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Od počátku 21. století se staly plody kustovnice populárními pod komerčním názvem Goji (anglicky boxthorn či wolfberry) také v Evropě a Severní Americe. Plody kustovnice obsahují řadu biologicky aktivních látek (např. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny, minerály) a jsou konzumovány ve formě čerstvých či sušených plodů, šťávy nebo jako součást řady pokrmů, např. polévek, rýže, masa či zeleniny. Cílem této studie bylo zhodnocení kvality 100% ovocných šťáv Goji se zaměřením na odhad ovocného podílu (na základě obsahu kyseliny jablečné a citronové, glukosy, fruktosy a sacharosy, formolového čísla, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a popela), správnost nutrič

  • Czech name

    Posouzení kvalitativních parametrů 100% šťáv z kustovnice cizí

  • Czech description

    Kustovnice cizí, Lycium barbarum (syn L. halimifolium Miller; Gouqi či Ningxiagouqi), stejně jako jí velmi podobný druh, Kustovnice čínská (Lycium chinense Miller; Gouqi), je využívána jako tradiční potravina i lék s dlouhou historií a tradicí v asijských zemích, zejména pak v Číně. Oba druhy pochází z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Od počátku 21. století se staly plody kustovnice populárními pod komerčním názvem Goji (anglicky boxthorn či wolfberry) také v Evropě a Severní Americe. Plody kustovnice obsahují řadu biologicky aktivních látek (např. karotenoidy, flavonoidy, vitamíny, minerály) a jsou konzumovány ve formě čerstvých či sušených plodů, šťávy nebo jako součást řady pokrmů, např. polévek, rýže, masa či zeleniny. Cílem této studie bylo zhodnocení kvality 100% ovocných šťáv Goji se zaměřením na odhad ovocného podílu (na základě obsahu kyseliny jablečné a citronové, glukosy, fruktosy a sacharosy, formolového čísla, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu a popela), správnost nutrič

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-937-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    131-134

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Event date

    May 25, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article