Characterization of biodegradable plastics based on polybutylene succinate used for meat packaging
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900560" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900560 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/2015/Sbornik_2015.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/2015/Sbornik_2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakterizace biodegradovatelného plastu na bázi polybutylensukcinátu za účelem balení masa
Original language description
Obalové materiály vyráběné z fosilních zdrojů mají rozmanitou škálu aplikací, nicméně díky jejich nízké biodegradabilitě a vysoké akumulaci v životním prostředí se stávají velkým ekologickým problémem. Jedním z možných řešení redukce ekologického odpaduje nahradit syntetické polymery biologicky rozložitelnými polymery. Takový obalový materiál by měl zaručit bezpečnost a kvalitu potravin, přispět k mikrobiologické stabilitě potravin, udržet organoleptické a nutriční vlastnosti výrobku a zabránit migracilátek z obalu do potraviny. V rámci projektu7th Framework program ''SUCCIPACK'' byly tyto vlastnosti ověřovány pro nově vyvinutý biodegradabilní materiál na bázi polybutylensukcinátu (PBS), který je v plánu vyrábět z prekurzorů získaných z obnovitelnýchzdrojů. V této studii byl diskutován vliv PBS C (PBSA/PBS+10%PBSA) a PBS D (PBSA/PBS+10%PBSA+10%talek) obalů na skladované maso (kuřecí, krůtí a uzené krůtí maso) zabalené pomocí vakuové baličky a zároveň byly zjišťovány fyzikální, chemi
Czech name
Charakterizace biodegradovatelného plastu na bázi polybutylensukcinátu za účelem balení masa
Czech description
Obalové materiály vyráběné z fosilních zdrojů mají rozmanitou škálu aplikací, nicméně díky jejich nízké biodegradabilitě a vysoké akumulaci v životním prostředí se stávají velkým ekologickým problémem. Jedním z možných řešení redukce ekologického odpaduje nahradit syntetické polymery biologicky rozložitelnými polymery. Takový obalový materiál by měl zaručit bezpečnost a kvalitu potravin, přispět k mikrobiologické stabilitě potravin, udržet organoleptické a nutriční vlastnosti výrobku a zabránit migracilátek z obalu do potraviny. V rámci projektu7th Framework program ''SUCCIPACK'' byly tyto vlastnosti ověřovány pro nově vyvinutý biodegradabilní materiál na bázi polybutylensukcinátu (PBS), který je v plánu vyrábět z prekurzorů získaných z obnovitelnýchzdrojů. V této studii byl diskutován vliv PBS C (PBSA/PBS+10%PBSA) a PBS D (PBSA/PBS+10%PBSA+10%talek) obalů na skladované maso (kuřecí, krůtí a uzené krůtí maso) zabalené pomocí vakuové baličky a zároveň byly zjišťovány fyzikální, chemi
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
109-112
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 25, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—