All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibility of cereal usage of golden flax fibre

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900710" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900710 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti cereálního užití vlákniny ze lnu zlatého

  • Original language description

    Přídavky lněné vlákniny ZL1 a ZL2, lišící se granulací (0-300 um a 500-700 um), průkazně snížilo číslo poklesu pšeničné mouky stejně jako hodnoty Zelenyho testu. Průběh farinografických křivek se lišil podle typu lněné vlákniny. Výsledy extenzografického testu ukázaly odpovídající změny pružnosti a tažnosti těsta. Lněná vláknina během RVA testu zvýšila viskozitu směsí ve shodě s výší přídavku. Měrný objem a tvar pečiva klesl až o třetinu v případě přídavků ZL1 a až na téměř polovinu přídavky ZL2. Podobné tendence byly zaznamenány pro vypichované sušenky, ale negativní změny nebyly tak výrazné.

  • Czech name

    Možnosti cereálního užití vlákniny ze lnu zlatého

  • Czech description

    Přídavky lněné vlákniny ZL1 a ZL2, lišící se granulací (0-300 um a 500-700 um), průkazně snížilo číslo poklesu pšeničné mouky stejně jako hodnoty Zelenyho testu. Průběh farinografických křivek se lišil podle typu lněné vlákniny. Výsledy extenzografického testu ukázaly odpovídající změny pružnosti a tažnosti těsta. Lněná vláknina během RVA testu zvýšila viskozitu směsí ve shodě s výší přídavku. Měrný objem a tvar pečiva klesl až o třetinu v případě přídavků ZL1 a až na téměř polovinu přídavky ZL2. Podobné tendence byly zaznamenány pro vypichované sušenky, ale negativní změny nebyly tak výrazné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Úroda

  • ISBN

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    355-358

  • Publisher name

    Profi Press s.r.o.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 26, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article