Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900755 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
Original language description
Přídavek 5-20% čtyř typů konopné mouky do pečiva průkazně zvýšilo obsah dietní vlákniny. Pouze celozrnná konopná mouka z loupaného semene zvýšila měrný objem pečiva (6-30 %). Vliv 10% a 20% přídavku šesti kanadských konopných produktů byl také porovnán pekařským pokusem. Loupané konopné semeno objem bulek nezhoršilo, a loupaná konopná semena měrný objem zvýšila o 25 a 17 %. Oba proteinové koncentráty významně zvýšily obsah bílkovin v pečivu, ostatní konopné produkty zvýšily podíl dietní vlákniny.
Czech name
Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
Czech description
Přídavek 5-20% čtyř typů konopné mouky do pečiva průkazně zvýšilo obsah dietní vlákniny. Pouze celozrnná konopná mouka z loupaného semene zvýšila měrný objem pečiva (6-30 %). Vliv 10% a 20% přídavku šesti kanadských konopných produktů byl také porovnán pekařským pokusem. Loupané konopné semeno objem bulek nezhoršilo, a loupaná konopná semena měrný objem zvýšila o 25 a 17 %. Oba proteinové koncentráty významně zvýšily obsah bílkovin v pečivu, ostatní konopné produkty zvýšily podíl dietní vlákniny.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
9
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
5
Pages from-to
304-308
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—