Preparation of yogurts with added colostrum and hydrolysed lactose.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902677" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902677 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava jogurtů s přídavkem mleziva a s hydrolyzovanou laktosou.
Original language description
Cílem práce byla aplikace sušeného mleziva do fermentovaných mléčných výrobků s využitím enzymu pro hydrolýzu laktosy tak, aby byl produkt vhodný pro osoby s laktosovou intolernavcí. Pro tyto účely byla použita ?-galaktosidasa z Asp. oryzae s optimem pH v kyselé oblasti. Byl sledován růst jogurtové kultury, tvorba organických kyselin, senzorické a texturní vlastnosti.
Czech name
Příprava jogurtů s přídavkem mleziva a s hydrolyzovanou laktosou.
Czech description
Cílem práce byla aplikace sušeného mleziva do fermentovaných mléčných výrobků s využitím enzymu pro hydrolýzu laktosy tak, aby byl produkt vhodný pro osoby s laktosovou intolernavcí. Pro tyto účely byla použita ?-galaktosidasa z Asp. oryzae s optimem pH v kyselé oblasti. Byl sledován růst jogurtové kultury, tvorba organických kyselin, senzorické a texturní vlastnosti.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Colostrum as a source of new primary products in food and food supplements characterized by improved dietary properties and high content of natural biologically active substances.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů