The aromatic substances of fresh mushrooms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902817" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902817 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aromatické látky čerstvých hub
Original language description
Typickým nositelem houbového aroma je známý "houbový alkohol" 1-okten-3-ol. Složení těkavých látek v čerstvých plodnicích se rychle mění při jejich zpracování. K látkám, které přispívají k houbovému charakteru pachu jsou i další osmiuhlíkaté látky jako např. 3-oktanon, 3-oktanol, 1-okten-3-on. Plodnice některých hub obsahují i jiné složky s typickým pachem a často se tato vlastnost objevuje i v názvu houby. U vybraných hub jsou uvedeny nalezené méně běžné těkavé látky, detegované metodou GC-MS se SPME izolací a je diskutován vliv na aroma hub.
Czech name
Aromatické látky čerstvých hub
Czech description
Typickým nositelem houbového aroma je známý "houbový alkohol" 1-okten-3-ol. Složení těkavých látek v čerstvých plodnicích se rychle mění při jejich zpracování. K látkám, které přispívají k houbovému charakteru pachu jsou i další osmiuhlíkaté látky jako např. 3-oktanon, 3-oktanol, 1-okten-3-on. Plodnice některých hub obsahují i jiné složky s typickým pachem a často se tato vlastnost objevuje i v názvu houby. U vybraných hub jsou uvedeny nalezené méně běžné těkavé látky, detegované metodou GC-MS se SPME izolací a je diskutován vliv na aroma hub.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
168-170
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 23, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—