All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modern trends in treatment of different cereals

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902997" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902997 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Moderní trendy zpracování různých obilovin

  • Original language description

    Obiloviny jsou hlavní složkou lidské potravy. Pro lidskou výživu se přímo používá z obilovin výhradně zrno. Téměř všechny známé obiloviny patří do čeledi lipnicovité (trávy). Výjimku tvoří pohanka, patřící do čeledi rdesnovité, nebo amarant a quinoa z čeledi laskavcovité. Pohanka, amarant a quinoa se řadí mezi pseudoobiloviny a jsou často využívány vedle kukuřice a rýže jako suroviny při výrobě bezlepkových cereálních výrobků.

  • Czech name

    Moderní trendy zpracování různých obilovin

  • Czech description

    Obiloviny jsou hlavní složkou lidské potravy. Pro lidskou výživu se přímo používá z obilovin výhradně zrno. Téměř všechny známé obiloviny patří do čeledi lipnicovité (trávy). Výjimku tvoří pohanka, patřící do čeledi rdesnovité, nebo amarant a quinoa z čeledi laskavcovité. Pohanka, amarant a quinoa se řadí mezi pseudoobiloviny a jsou často využívány vedle kukuřice a rýže jako suroviny při výrobě bezlepkových cereálních výrobků.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě

  • ISBN

    978-80-88019-16-9

  • Number of pages of the result

    4

  • Pages from-to

    1-4

  • Number of pages of the book

    66

  • Publisher name

    Potravinářská komora ČR

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter