All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modern Utilization of Biowaste from Wine Grape Processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43902541" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43902541 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2017_02_103-108.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2017_02_103-108.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Moderní možnosti využití odpadních surovin ze zpracování vinných hroznů

  • Original language description

    Vitis vinifera, je jedním z nejvíce pěstovaných plodin po celém světě. Při výrobě vína se hromadí různé vedlejší produkty. Mezi nejdůležitější odpadní vedlejší produkty patří stopky, hroznové výlisky a vinné kaly. To je důvod, proč se vinařský průmysl stal jedním z hlavních výrobců biologického odpadu, který zatěžuje životní prostředí. Nicméně, odpadní vedlejší produkty mohou být zdrojem mnoha cenných látek. Proto je výzkum zaměřen na možnost použití vinařského odpadu vedlejších produktů jako nového zdroje antioxidantů; to je zejména využití stonků a hole, které nebyly pro tento účel dosud použity. Antioxidanty mohou být dále použity v potravinářském průmyslu nebo medicíně.

  • Czech name

    Moderní možnosti využití odpadních surovin ze zpracování vinných hroznů

  • Czech description

    Vitis vinifera, je jedním z nejvíce pěstovaných plodin po celém světě. Při výrobě vína se hromadí různé vedlejší produkty. Mezi nejdůležitější odpadní vedlejší produkty patří stopky, hroznové výlisky a vinné kaly. To je důvod, proč se vinařský průmysl stal jedním z hlavních výrobců biologického odpadu, který zatěžuje životní prostředí. Nicméně, odpadní vedlejší produkty mohou být zdrojem mnoha cenných látek. Proto je výzkum zaměřen na možnost použití vinařského odpadu vedlejších produktů jako nového zdroje antioxidantů; to je zejména využití stonků a hole, které nebyly pro tento účel dosud použity. Antioxidanty mohou být dále použity v potravinářském průmyslu nebo medicíně.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40105 - Horticulture, viticulture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LO1601" target="_blank" >LO1601: Prague University Analytical Centre II and III - NPU 2015-2020</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    111

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    103-108

  • UT code for WoS article

    000397150200002

  • EID of the result in the Scopus database