All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methods for determination of antioxidant capacity of wine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874336" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874336 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody stanovení antioxidační kapacity vína

  • Original language description

    Antioxidační kapacita vína je dána jeho celkovou schopností eliminovat volné radikály a zabraňovat tak jejich škodlivému účinku. Tato schopnost je určena obsahem antioxidantům, ke kterým ve víně nejčastěji patří polyfenoly. Díky jejich vysokému obsahu, zejména ve víně červeném, má víno příznivý účinek na lidské zdraví. Cílem práce bylo shromáždit informace o nejčastěji používaných metodikách pro stanovení antioxidační kapacity vína a nových poznatcích, jakým směrem se výzkum v této oblasti ubírá.

  • Czech name

    Metody stanovení antioxidační kapacity vína

  • Czech description

    Antioxidační kapacita vína je dána jeho celkovou schopností eliminovat volné radikály a zabraňovat tak jejich škodlivému účinku. Tato schopnost je určena obsahem antioxidantům, ke kterým ve víně nejčastěji patří polyfenoly. Díky jejich vysokému obsahu, zejména ve víně červeném, má víno příznivý účinek na lidské zdraví. Cílem práce bylo shromáždit informace o nejčastěji používaných metodikách pro stanovení antioxidační kapacity vína a nových poznatcích, jakým směrem se výzkum v této oblasti ubírá.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    223-228

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article