Evaluation of cereal bread with non-traditional crops by image analysis - influence of species and amount of addition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914286" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914286 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku
Original language description
Cílem práce je posouzení textury laboratorně připraveného pečiva z pšeničné mouky obohacených netradičními surovinami. Přídavky žaludové mouky (5 - 20 %) vedly k tvorbě menších bulek s hutnější porozitou střídy. Hnědá lněná vláknina způsobila zvýšení relativní pórovitosti, ale zlatá forma působila opačně. Pro výrobu vícesložkových kompozitních směsí na bázi pšeničná mouka-lněná vláknina jsou pro další využití vhodné kaštanová, resp. nopálová mouka nebo bambusová vláknina. Analýzou rozptylu byl prokázán výraznější vliv výše přídavku netradiční mouky. Zjištěné rozdíly byly potvrzeny metodou hlavních komponent.
Czech name
Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku
Czech description
Cílem práce je posouzení textury laboratorně připraveného pečiva z pšeničné mouky obohacených netradičními surovinami. Přídavky žaludové mouky (5 - 20 %) vedly k tvorbě menších bulek s hutnější porozitou střídy. Hnědá lněná vláknina způsobila zvýšení relativní pórovitosti, ale zlatá forma působila opačně. Pro výrobu vícesložkových kompozitních směsí na bázi pšeničná mouka-lněná vláknina jsou pro další využití vhodné kaštanová, resp. nopálová mouka nebo bambusová vláknina. Analýzou rozptylu byl prokázán výraznější vliv výše přídavku netradiční mouky. Zjištěné rozdíly byly potvrzeny metodou hlavních komponent.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10700 - Other natural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Úroda
ISBN
—
ISSN
0139-6013
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
6
Pages from-to
161-166
Publisher name
Profi Press s.r.o.
Place of publication
Praha
Event location
Brno
Event date
Nov 8, 2017
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—