All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of cereal bread with non-traditional crops by image analysis - influence of species and amount of addition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914286" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914286 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku

  • Original language description

    Cílem práce je posouzení textury laboratorně připraveného pečiva z pšeničné mouky obohacených netradičními surovinami. Přídavky žaludové mouky (5 - 20 %) vedly k tvorbě menších bulek s hutnější porozitou střídy. Hnědá lněná vláknina způsobila zvýšení relativní pórovitosti, ale zlatá forma působila opačně. Pro výrobu vícesložkových kompozitních směsí na bázi pšeničná mouka-lněná vláknina jsou pro další využití vhodné kaštanová, resp. nopálová mouka nebo bambusová vláknina. Analýzou rozptylu byl prokázán výraznější vliv výše přídavku netradiční mouky. Zjištěné rozdíly byly potvrzeny metodou hlavních komponent.

  • Czech name

    Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku

  • Czech description

    Cílem práce je posouzení textury laboratorně připraveného pečiva z pšeničné mouky obohacených netradičními surovinami. Přídavky žaludové mouky (5 - 20 %) vedly k tvorbě menších bulek s hutnější porozitou střídy. Hnědá lněná vláknina způsobila zvýšení relativní pórovitosti, ale zlatá forma působila opačně. Pro výrobu vícesložkových kompozitních směsí na bázi pšeničná mouka-lněná vláknina jsou pro další využití vhodné kaštanová, resp. nopálová mouka nebo bambusová vláknina. Analýzou rozptylu byl prokázán výraznější vliv výše přídavku netradiční mouky. Zjištěné rozdíly byly potvrzeny metodou hlavních komponent.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10700 - Other natural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Úroda

  • ISBN

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    161-166

  • Publisher name

    Profi Press s.r.o.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 8, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article