Hemp and flax - renaissance of traditional plants at human aliment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900839" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900839 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru
Original language description
Předmětem tohoto cereálního výzkumu bylo zhodnotit charakteristiky mouky, těsta, pečiva, sušenek a těstovin z kompozitních mouk obsahujících konopné a lněné produkty. Netradiční semena mohou být důležitou nutriční složkou díky vysokému obsahu bílkovina vlákniny. Zhoršení lepkové kostry těsta popsané reologickými zkouškami záviselo na typu a výši přídavku. Změny znaků cereálních výrobků odpovídaly výši fortifikace konopnou moukou a lněnou vlákninou; technologické možnosti však přídavky omezují na 5 až 10%.
Czech name
Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru
Czech description
Předmětem tohoto cereálního výzkumu bylo zhodnotit charakteristiky mouky, těsta, pečiva, sušenek a těstovin z kompozitních mouk obsahujících konopné a lněné produkty. Netradiční semena mohou být důležitou nutriční složkou díky vysokému obsahu bílkovina vlákniny. Zhoršení lepkové kostry těsta popsané reologickými zkouškami záviselo na typu a výši přídavku. Změny znaků cereálních výrobků odpovídaly výši fortifikace konopnou moukou a lněnou vlákninou; technologické možnosti však přídavky omezují na 5 až 10%.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XII. Mezinárodní konference "Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov"
ISBN
978-80-89385-35-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
74-80
Publisher name
Elsewa s.r.o.
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
Nov 4, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—