All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hemp and flax - renaissance of traditional plants at human aliment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900839" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900839 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru

  • Original language description

    Předmětem tohoto cereálního výzkumu bylo zhodnotit charakteristiky mouky, těsta, pečiva, sušenek a těstovin z kompozitních mouk obsahujících konopné a lněné produkty. Netradiční semena mohou být důležitou nutriční složkou díky vysokému obsahu bílkovina vlákniny. Zhoršení lepkové kostry těsta popsané reologickými zkouškami záviselo na typu a výši přídavku. Změny znaků cereálních výrobků odpovídaly výši fortifikace konopnou moukou a lněnou vlákninou; technologické možnosti však přídavky omezují na 5 až 10%.

  • Czech name

    Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru

  • Czech description

    Předmětem tohoto cereálního výzkumu bylo zhodnotit charakteristiky mouky, těsta, pečiva, sušenek a těstovin z kompozitních mouk obsahujících konopné a lněné produkty. Netradiční semena mohou být důležitou nutriční složkou díky vysokému obsahu bílkovina vlákniny. Zhoršení lepkové kostry těsta popsané reologickými zkouškami záviselo na typu a výši přídavku. Změny znaků cereálních výrobků odpovídaly výši fortifikace konopnou moukou a lněnou vlákninou; technologické možnosti však přídavky omezují na 5 až 10%.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XII. Mezinárodní konference "Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov"

  • ISBN

    978-80-89385-35-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    74-80

  • Publisher name

    Elsewa s.r.o.

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    Nov 4, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article