All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characteristics of composite mixtures with additions of products from flaxseed and hispanic sage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914232" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914232 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristiky kompozitních směsí s přídavky produktů ze lnu olejného a šalvěje hispánské

  • Original language description

    Výsledky zkoušení kompozitních směsí obsahující 2,5 a 5 % lněné vlákniny z odrůd zlatého a hnědého lnu původem z ČR a NZ nepotvrzují průkazné změny technologické kvality proti pšeničné mouce. Přídavek chia (celá mletá semena) se projevil zředěním lepkové struktury a změnou reologického chování nefermentovaného těsta Při přípravě těsta bylo zjištěno zvýšení vaznosti pro všechny směsi s lněnou vlákninou proti pšeničné mouce. Rozdíl (bez ohledu na botanický původ vzorků) o 5 % je charakteristický pro přídavek 2,5 % a zvýšení vaznosti 10 % odpovídá dvojnásobku přidaného množství. Při pokusném pečení bylo zjištěno zvýšení měrného objemu přídavky LV - ČR a mletých chia semen o 30 % proti pšeničnému pečivu bez ohledu na výši přídavku.

  • Czech name

    Charakteristiky kompozitních směsí s přídavky produktů ze lnu olejného a šalvěje hispánské

  • Czech description

    Výsledky zkoušení kompozitních směsí obsahující 2,5 a 5 % lněné vlákniny z odrůd zlatého a hnědého lnu původem z ČR a NZ nepotvrzují průkazné změny technologické kvality proti pšeničné mouce. Přídavek chia (celá mletá semena) se projevil zředěním lepkové struktury a změnou reologického chování nefermentovaného těsta Při přípravě těsta bylo zjištěno zvýšení vaznosti pro všechny směsi s lněnou vlákninou proti pšeničné mouce. Rozdíl (bez ohledu na botanický původ vzorků) o 5 % je charakteristický pro přídavek 2,5 % a zvýšení vaznosti 10 % odpovídá dvojnásobku přidaného množství. Při pokusném pečení bylo zjištěno zvýšení měrného objemu přídavky LV - ČR a mletých chia semen o 30 % proti pšeničnému pečivu bez ohledu na výši přídavku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10700 - Other natural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ; XLVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-995-2

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    48-51

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 22, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article