All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fonio - additions effect on wheat flour behaviour

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43915330" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43915330 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fonio - vliv přídavků na chování kompozitní mouky

  • Original language description

    Dva druhy celozrnné fonio mouky byly testovány ve směsích s pšeničnou (přídavky 2,5, 5,0 a 10,0). Vliv obou typů fonií na Zelenyho hodnoty a čísla poklesu byl spíše neprůkazný ? s vyšším podílem alternativních mouk byly změřeny nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Pokud jde o výsledky provedené na farinografu, kompozitní mouka obsahující komerční nebo laboratorně připravenou fonio mouku může být rozlišena pouze podle parametru stabilita konzistence těsta. Podle ostatních parametrech farinografu vykazovaly kompozity mouky vlastnosti srovnatelné s kontrolou pšenice. Viskozitní profily určené pomocí přístroje Rapid Visco Analyzer odhalily vyšší viskozitu pro kompozity s komerční fonio celozrnnou moukou, pravdpodobně kvůli vyššímu obsahu poškozeného škrobu. RVA parametry Peak viscosity a Final viscosity závisely na složení testovaných směsí ve vyšším míře. Předpověď obsahu fonio mouky by mohla být úspěšná od cca 71 %.

  • Czech name

    Fonio - vliv přídavků na chování kompozitní mouky

  • Czech description

    Dva druhy celozrnné fonio mouky byly testovány ve směsích s pšeničnou (přídavky 2,5, 5,0 a 10,0). Vliv obou typů fonií na Zelenyho hodnoty a čísla poklesu byl spíše neprůkazný ? s vyšším podílem alternativních mouk byly změřeny nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Pokud jde o výsledky provedené na farinografu, kompozitní mouka obsahující komerční nebo laboratorně připravenou fonio mouku může být rozlišena pouze podle parametru stabilita konzistence těsta. Podle ostatních parametrech farinografu vykazovaly kompozity mouky vlastnosti srovnatelné s kontrolou pšenice. Viskozitní profily určené pomocí přístroje Rapid Visco Analyzer odhalily vyšší viskozitu pro kompozity s komerční fonio celozrnnou moukou, pravdpodobně kvůli vyššímu obsahu poškozeného škrobu. RVA parametry Peak viscosity a Final viscosity závisely na složení testovaných směsí ve vyšším míře. Předpověď obsahu fonio mouky by mohla být úspěšná od cca 71 %.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-479-7

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    247-251

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article