All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of utilization of flax fiber for the production of heat-treated meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916003" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916003 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení využití lněné vlákniny při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků

  • Original language description

    Masné výrobky vyrobené za použití takzvaných funkčních potravin (super potravin), jakými jsou například Chia semínka, lněná semínka nebo lněná vláknina, se na trhu objevují jen ojediněle. Tyto suroviny je relativně obtížné začlenit do výroby masných výrobků, tak aby si zachovaly pozitivní vliv na nutriční složení masných výrobků při zachování, pro spotřebitele přijatelných, senzorických vlastností. V této studii byla použita lněná vláknina jako surovina pro výrobu jemného salámu a játrové paštiky (0%, 3%, 6% přídavek lněné vlákniny) s cílem zlepšení nutričních vlastností tepelně opracovaných masných výrobků. Použití lněné vlákniny v masných výrobcích za účelem zlepšení profilu mastných kyselin a zvýšení obsahu vlákniny v masných výrobcích zatím nebylo dostatečně posouzeno. Její použití by však mohlo v případě vhodné optimalizace zlepšit nutriční hodnotu vybraných masných výrobků.

  • Czech name

    Hodnocení využití lněné vlákniny při výrobě tepelně opracovaných masných výrobků

  • Czech description

    Masné výrobky vyrobené za použití takzvaných funkčních potravin (super potravin), jakými jsou například Chia semínka, lněná semínka nebo lněná vláknina, se na trhu objevují jen ojediněle. Tyto suroviny je relativně obtížné začlenit do výroby masných výrobků, tak aby si zachovaly pozitivní vliv na nutriční složení masných výrobků při zachování, pro spotřebitele přijatelných, senzorických vlastností. V této studii byla použita lněná vláknina jako surovina pro výrobu jemného salámu a játrové paštiky (0%, 3%, 6% přídavek lněné vlákniny) s cílem zlepšení nutričních vlastností tepelně opracovaných masných výrobků. Použití lněné vlákniny v masných výrobcích za účelem zlepšení profilu mastných kyselin a zvýšení obsahu vlákniny v masných výrobcích zatím nebylo dostatečně posouzeno. Její použití by však mohlo v případě vhodné optimalizace zlepšit nutriční hodnotu vybraných masných výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XXIX.

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    36-40

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database