All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of new meat products in glass and plastic packaging

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917181 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj nových masných výrobků do skleněných a plastových obalů

  • Original language description

    Společnost Slovácká Fruta, a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby masných výrobků do skleněných a plastových obalů. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů. Receptury a technologické postupy u těchto produktů byly nastaveny tak, aby vedly k produkci kvalitních a bezpečných masných výrobků balených do skleněných a plastových obalů. Takovými produkty jsou prémiové paštiky, které jsou baleny jak do skleněných obalů, tak do plastových obalových materiálů. Technologický proces při výrobě těchto nových výrobků byl nastaven tak, že k vytvoření textury produktů je využito pomalého a citlivého tepelného ošetření surovin, díky kterému dochází k pozvolné denaturaci bílkovin s minimálním dopadem na senzorické a nutriční vlastnosti. Po tomto kroku jsou jednotlivé složky produktu smíchány a plněny do obalů, ve kterých jsou šetrně sterilovány. Nové technologické postupy, především postupy tepelné přípravy surovin a tepelného opracování a jejich optimalizace umožnily optimalizovat a zkrátit celý technologický proces. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy díky čemu se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací a zpracováním kontaminovaných produktů. Nové produkty se vyrábějí postupem řízené sterilace, který umožňuje optimalizaci tepelného opracování v závislosti na legislativních požadavcích v jednotlivých zemích. Navazující nové technologické postupy vykládky a manipulace se zbožím a stavební úpravy snížily riziko poškození zboží a obalů a usnadnily manipulaci s finálními produkty.

  • Czech name

    Vývoj nových masných výrobků do skleněných a plastových obalů

  • Czech description

    Společnost Slovácká Fruta, a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby masných výrobků do skleněných a plastových obalů. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů. Receptury a technologické postupy u těchto produktů byly nastaveny tak, aby vedly k produkci kvalitních a bezpečných masných výrobků balených do skleněných a plastových obalů. Takovými produkty jsou prémiové paštiky, které jsou baleny jak do skleněných obalů, tak do plastových obalových materiálů. Technologický proces při výrobě těchto nových výrobků byl nastaven tak, že k vytvoření textury produktů je využito pomalého a citlivého tepelného ošetření surovin, díky kterému dochází k pozvolné denaturaci bílkovin s minimálním dopadem na senzorické a nutriční vlastnosti. Po tomto kroku jsou jednotlivé složky produktu smíchány a plněny do obalů, ve kterých jsou šetrně sterilovány. Nové technologické postupy, především postupy tepelné přípravy surovin a tepelného opracování a jejich optimalizace umožnily optimalizovat a zkrátit celý technologický proces. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy díky čemu se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací a zpracováním kontaminovaných produktů. Nové produkty se vyrábějí postupem řízené sterilace, který umožňuje optimalizaci tepelného opracování v závislosti na legislativních požadavcích v jednotlivých zemích. Navazující nové technologické postupy vykládky a manipulace se zbožím a stavební úpravy snížily riziko poškození zboží a obalů a usnadnily manipulaci s finálními produkty.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    98

  • Place of publication

  • Publisher/client name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Version