Innovation and optimization of procedures for aging, storage and production of meat and meat preparations.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914821" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914821 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.
Original language description
Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie v rámci projektu ve svém výrobním závodu v Příbrami inovovala a optimalizovala postupy při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů. Inovované postupy, investice do nových technologií a stavebních úprav vedly ke zlepšení kvality a bezpečnosti procesu zrání, balení a produkce masa a masných polotovarů. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy. Díky inovativním postupům a novým technologiím se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Díky inovacím v procesu zrání a balení masa se podařilo vyvinout novou řadu výrobků. Jedná se o novou řadu produktů s garantovanou dobou zrání balené ve skin balení (nový druh vakuového balení, který společnost Zeman maso uzeniny, a.s. u svých produktů doposud nevyužívala). Inovativní postupy vedly ke zlepšení kvality u masa masných polotvarů balených do ochranné atmosféry. Díky projektu se také zlepšil systém dosledovatelnosti finálních výrobků, surovin a obalů.
Czech name
Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.
Czech description
Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie v rámci projektu ve svém výrobním závodu v Příbrami inovovala a optimalizovala postupy při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů. Inovované postupy, investice do nových technologií a stavebních úprav vedly ke zlepšení kvality a bezpečnosti procesu zrání, balení a produkce masa a masných polotovarů. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy. Díky inovativním postupům a novým technologiím se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Díky inovacím v procesu zrání a balení masa se podařilo vyvinout novou řadu výrobků. Jedná se o novou řadu produktů s garantovanou dobou zrání balené ve skin balení (nový druh vakuového balení, který společnost Zeman maso uzeniny, a.s. u svých produktů doposud nevyužívala). Inovativní postupy vedly ke zlepšení kvality u masa masných polotvarů balených do ochranné atmosféry. Díky projektu se také zlepšil systém dosledovatelnosti finálních výrobků, surovin a obalů.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20400 - Chemical engineering
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2017
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
15/001/16220/120/000005
Numerical identification
15/001/16220/120/000005
Technical parameters
Smlouva o řešení projektu "Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů"
Economical parameters
Zlepšení kvality produkovaného masa a masných polotovarů
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—