All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development and innovation in the production of whole-muscle meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921969" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921969 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků

  • Original language description

    Společnost Uzeniny Příbram a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby celosvalových masných výrobků. Díky inovačnímu projektu se společnosti ZEMAN maso - uzeniny, a.s. ve svém výrobním závodě v Příbrami ve spolupráci se spolupracujícím subjektem VŠCHT Praha podařilo rozšířit produkci celosvalových masných výrobků. Nová technologie pro výrobu celosvalových výrobků umožnila výrobu nových celosvalových masných výrobků, kterými jsou jednak pečené nebo uzené celosvalové výrobky a sušené celosvalové výrobky. Investice do nové technologie a stavební úpravy umožnily optimalizaci celého technologického postupu, který vedl k vývoji nových výrobků a inovaci stávajících celosvalových produktů. Inovovanými technologickými operacemi byly především nastřikování láku, masírování, narážení a tvarování produktů, tepelné opracování včetně pečení, sušení, porcování a balení finálních produktů, přičemž zcela novými technologickými postupy bylo pečení a sušení celosvalových masných produktů. Nová technologie a optimalizace pracovních postupů přispěla nejen k vývoji nových produktů, ale také přispěla ke standardní produkci stávajících inovovaných celosvalových masných výrobků, díky inovaci stávajících technologických postupů. Inovace také umožnila inovaci a optimalizaci postupů kontroly (kontrola přítomnosti fyzikálních nečistot) u porcovaných masných výrobků a zlepšení sledovatelnosti inovovaných produktů. Nové technologie a optimalizace pracovních postupů tedy přispěly jak ke standardizaci produkce stávajících inovovaných produktů, tak k produkci nových celosvalových masných výrobků (pečené a sušené produkty).

  • Czech name

    Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků

  • Czech description

    Společnost Uzeniny Příbram a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby celosvalových masných výrobků. Díky inovačnímu projektu se společnosti ZEMAN maso - uzeniny, a.s. ve svém výrobním závodě v Příbrami ve spolupráci se spolupracujícím subjektem VŠCHT Praha podařilo rozšířit produkci celosvalových masných výrobků. Nová technologie pro výrobu celosvalových výrobků umožnila výrobu nových celosvalových masných výrobků, kterými jsou jednak pečené nebo uzené celosvalové výrobky a sušené celosvalové výrobky. Investice do nové technologie a stavební úpravy umožnily optimalizaci celého technologického postupu, který vedl k vývoji nových výrobků a inovaci stávajících celosvalových produktů. Inovovanými technologickými operacemi byly především nastřikování láku, masírování, narážení a tvarování produktů, tepelné opracování včetně pečení, sušení, porcování a balení finálních produktů, přičemž zcela novými technologickými postupy bylo pečení a sušení celosvalových masných produktů. Nová technologie a optimalizace pracovních postupů přispěla nejen k vývoji nových produktů, ale také přispěla ke standardní produkci stávajících inovovaných celosvalových masných výrobků, díky inovaci stávajících technologických postupů. Inovace také umožnila inovaci a optimalizaci postupů kontroly (kontrola přítomnosti fyzikálních nečistot) u porcovaných masných výrobků a zlepšení sledovatelnosti inovovaných produktů. Nové technologie a optimalizace pracovních postupů tedy přispěly jak ke standardizaci produkce stávajících inovovaných produktů, tak k produkci nových celosvalových masných výrobků (pečené a sušené produkty).

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    17/005/16220/120/000081

  • Numerical identification

    17/005/16220/120/000081

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků&quot;

  • Economical parameters

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků&quot;

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25244523

  • Owner name

    AA cizí

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page