Development and innovation in the production of whole-muscle meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921969" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921969 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků
Original language description
Společnost Uzeniny Příbram a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby celosvalových masných výrobků. Díky inovačnímu projektu se společnosti ZEMAN maso - uzeniny, a.s. ve svém výrobním závodě v Příbrami ve spolupráci se spolupracujícím subjektem VŠCHT Praha podařilo rozšířit produkci celosvalových masných výrobků. Nová technologie pro výrobu celosvalových výrobků umožnila výrobu nových celosvalových masných výrobků, kterými jsou jednak pečené nebo uzené celosvalové výrobky a sušené celosvalové výrobky. Investice do nové technologie a stavební úpravy umožnily optimalizaci celého technologického postupu, který vedl k vývoji nových výrobků a inovaci stávajících celosvalových produktů. Inovovanými technologickými operacemi byly především nastřikování láku, masírování, narážení a tvarování produktů, tepelné opracování včetně pečení, sušení, porcování a balení finálních produktů, přičemž zcela novými technologickými postupy bylo pečení a sušení celosvalových masných produktů. Nová technologie a optimalizace pracovních postupů přispěla nejen k vývoji nových produktů, ale také přispěla ke standardní produkci stávajících inovovaných celosvalových masných výrobků, díky inovaci stávajících technologických postupů. Inovace také umožnila inovaci a optimalizaci postupů kontroly (kontrola přítomnosti fyzikálních nečistot) u porcovaných masných výrobků a zlepšení sledovatelnosti inovovaných produktů. Nové technologie a optimalizace pracovních postupů tedy přispěly jak ke standardizaci produkce stávajících inovovaných produktů, tak k produkci nových celosvalových masných výrobků (pečené a sušené produkty).
Czech name
Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků
Czech description
Společnost Uzeniny Příbram a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby celosvalových masných výrobků. Díky inovačnímu projektu se společnosti ZEMAN maso - uzeniny, a.s. ve svém výrobním závodě v Příbrami ve spolupráci se spolupracujícím subjektem VŠCHT Praha podařilo rozšířit produkci celosvalových masných výrobků. Nová technologie pro výrobu celosvalových výrobků umožnila výrobu nových celosvalových masných výrobků, kterými jsou jednak pečené nebo uzené celosvalové výrobky a sušené celosvalové výrobky. Investice do nové technologie a stavební úpravy umožnily optimalizaci celého technologického postupu, který vedl k vývoji nových výrobků a inovaci stávajících celosvalových produktů. Inovovanými technologickými operacemi byly především nastřikování láku, masírování, narážení a tvarování produktů, tepelné opracování včetně pečení, sušení, porcování a balení finálních produktů, přičemž zcela novými technologickými postupy bylo pečení a sušení celosvalových masných produktů. Nová technologie a optimalizace pracovních postupů přispěla nejen k vývoji nových produktů, ale také přispěla ke standardní produkci stávajících inovovaných celosvalových masných výrobků, díky inovaci stávajících technologických postupů. Inovace také umožnila inovaci a optimalizaci postupů kontroly (kontrola přítomnosti fyzikálních nečistot) u porcovaných masných výrobků a zlepšení sledovatelnosti inovovaných produktů. Nové technologie a optimalizace pracovních postupů tedy přispěly jak ke standardizaci produkce stávajících inovovaných produktů, tak k produkci nových celosvalových masných výrobků (pečené a sušené produkty).
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2021
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/120/000081
Numerical identification
17/005/16220/120/000081
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků"
Economical parameters
Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků"
Application category by cost
—
Owner IČO
25244523
Owner name
AA cizí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—