Crystallization of binary mixtures of triacylglycerols
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919907" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919907 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Krystalizace binárních směsí triacylglycerolů
Original language description
Tuky jsou velice důležité pro potravinářský, lékárenský a kosmetický průmysl, proto se už dlouhou dobu zkoumají jejich krystalizační vlastnosti. Lipidy, které se vyskytují v potravinách, se skládají ze směsi různých TAG. Z toho důvodu, studium bodu tání, krystalizačních vlastností a morfologické struktury tuků není zcela jednoduché. Vlastnosti a chování celého systému je velice ovlivněno vlastnostmi jeho častí a jejich vzájemnou interakcí. Pro pochopeni chování celkového systému je potřeba prostudovat každý komponent zvlášť, pak jejich binární směsi a dál ještě složitější multikomponentní systémy. Tady pozornost byla věnovaná binárním směsím, byly shrnuty a porovnány výsledky různých experimentů.
Czech name
Krystalizace binárních směsí triacylglycerolů
Czech description
Tuky jsou velice důležité pro potravinářský, lékárenský a kosmetický průmysl, proto se už dlouhou dobu zkoumají jejich krystalizační vlastnosti. Lipidy, které se vyskytují v potravinách, se skládají ze směsi různých TAG. Z toho důvodu, studium bodu tání, krystalizačních vlastností a morfologické struktury tuků není zcela jednoduché. Vlastnosti a chování celého systému je velice ovlivněno vlastnostmi jeho častí a jejich vzájemnou interakcí. Pro pochopeni chování celkového systému je potřeba prostudovat každý komponent zvlášť, pak jejich binární směsi a dál ještě složitější multikomponentní systémy. Tady pozornost byla věnovaná binárním směsím, byly shrnuty a porovnány výsledky různých experimentů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z 57. mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-88307-02-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
108-115
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Třebíč
Event date
May 15, 2019
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—