All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Crystallization of binary mixtures of triacylglycerols

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919907" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919907 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Krystalizace binárních směsí triacylglycerolů

  • Original language description

    Tuky jsou velice důležité pro potravinářský, lékárenský a kosmetický průmysl, proto se už dlouhou dobu zkoumají jejich krystalizační vlastnosti. Lipidy, které se vyskytují v potravinách, se skládají ze směsi různých TAG. Z toho důvodu, studium bodu tání, krystalizačních vlastností a morfologické struktury tuků není zcela jednoduché. Vlastnosti a chování celého systému je velice ovlivněno vlastnostmi jeho častí a jejich vzájemnou interakcí. Pro pochopeni chování celkového systému je potřeba prostudovat každý komponent zvlášť, pak jejich binární směsi a dál ještě složitější multikomponentní systémy. Tady pozornost byla věnovaná binárním směsím, byly shrnuty a porovnány výsledky různých experimentů.

  • Czech name

    Krystalizace binárních směsí triacylglycerolů

  • Czech description

    Tuky jsou velice důležité pro potravinářský, lékárenský a kosmetický průmysl, proto se už dlouhou dobu zkoumají jejich krystalizační vlastnosti. Lipidy, které se vyskytují v potravinách, se skládají ze směsi různých TAG. Z toho důvodu, studium bodu tání, krystalizačních vlastností a morfologické struktury tuků není zcela jednoduché. Vlastnosti a chování celého systému je velice ovlivněno vlastnostmi jeho častí a jejich vzájemnou interakcí. Pro pochopeni chování celkového systému je potřeba prostudovat každý komponent zvlášť, pak jejich binární směsi a dál ještě složitější multikomponentní systémy. Tady pozornost byla věnovaná binárním směsím, byly shrnuty a porovnány výsledky různých experimentů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z 57. mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-88307-02-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    108-115

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Třebíč

  • Event date

    May 15, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article