All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Current Trends of Fish Species Identification by Molecular-Biological Methods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43920126" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43920126 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/20:991

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3354/3310" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3354/3310</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální trendy druhové identifikace rybího masa pomocí molekulárně-biologických metod

  • Original language description

    V dnešní době je falšování potravin velkým problémem. Rybí maso je typickou komoditou, která je falšována velmi často. Proto je potřeba hledat efektivní metody autentizace rybího masa. Molekulárně-biologické metody založené na analýze mitochondriálních a genomových markerů se ukázaly být vhodné pro tento účel. Především je využívána polymerázová řetězová reakce, ale k dispozici jsou i jiné metody vhodné pro tento účel, a to např. metody LAMP a xMAP. V tomto článku jsou z pohledu využití pro detekci falšování ryb shrnuty výhody i nevýhody využití různých markerů a tří molekulárně-biologických metody.

  • Czech name

    Aktuální trendy druhové identifikace rybího masa pomocí molekulárně-biologických metod

  • Czech description

    V dnešní době je falšování potravin velkým problémem. Rybí maso je typickou komoditou, která je falšována velmi často. Proto je potřeba hledat efektivní metody autentizace rybího masa. Molekulárně-biologické metody založené na analýze mitochondriálních a genomových markerů se ukázaly být vhodné pro tento účel. Především je využívána polymerázová řetězová reakce, ale k dispozici jsou i jiné metody vhodné pro tento účel, a to např. metody LAMP a xMAP. V tomto článku jsou z pohledu využití pro detekci falšování ryb shrnuty výhody i nevýhody využití různých markerů a tří molekulárně-biologických metody.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40103 - Fishery

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910231" target="_blank" >QK1910231: New approaches for the proof of fish meat adulteration using genomic DNA</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    113

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    292-300

  • UT code for WoS article

    000467386200003

  • EID of the result in the Scopus database