Development and optimization of production of durable meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920996" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920996 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.
Original language description
Společnost ADÉLKA a.s. v rámci projektu ve spolupráci s VŠCHT Praha vyvinula řady nových produktů a inovovala stávající mlýnské produkty. Novými výrobky jsou pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného a vícezrnného chleba a celozrnných těstovin, konkrétně jednodruhovými novými produkty jsou grahamové mouky (pšeničná a žitná grahamová mouka) a žitná mouka (lámanka) a směsnými novými výrobky jsou pak směsi pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného pšenično-žitného chleba a celozrnných těstovin. Inovovanými produkty jsou potom hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka a hladká žitná mouka. Mimo vývoj nových produktů a inovace stávající produkce mouky, společnost Adélka a.s. zavedla a optimalizovala postupy pro odběr surovin a metody pro hodnocení surovin a mlýnských produktů. Podstatou spolupráce byl výběr a hodnocení nové technologie mlýna, technologie pro balení finálních produktů a přístrojů pro odběr a hodnocení surovin a mlýnských produktů. V rámci spolupráce byly dále optimalizovány postupy výroby nových a inovovaných mlýnských produktů, včetně nových receptur pro přípravu směsí celozrnných a vícezrnných směsí mouk. V rámci spolupráce byly dále navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti finálních mlýnských výrobků. Inovační projekt umožnil vývoj nových mlýnských výrobků a nastavení nových inovovaných způsobů výroby u stávajících mlýnských výrobků, kde došlo ke zlepšení kvality a zvýšení bezpečnosti produkovaných mlýnských produktů.
Czech name
Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.
Czech description
Společnost ADÉLKA a.s. v rámci projektu ve spolupráci s VŠCHT Praha vyvinula řady nových produktů a inovovala stávající mlýnské produkty. Novými výrobky jsou pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného a vícezrnného chleba a celozrnných těstovin, konkrétně jednodruhovými novými produkty jsou grahamové mouky (pšeničná a žitná grahamová mouka) a žitná mouka (lámanka) a směsnými novými výrobky jsou pak směsi pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného pšenično-žitného chleba a celozrnných těstovin. Inovovanými produkty jsou potom hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka a hladká žitná mouka. Mimo vývoj nových produktů a inovace stávající produkce mouky, společnost Adélka a.s. zavedla a optimalizovala postupy pro odběr surovin a metody pro hodnocení surovin a mlýnských produktů. Podstatou spolupráce byl výběr a hodnocení nové technologie mlýna, technologie pro balení finálních produktů a přístrojů pro odběr a hodnocení surovin a mlýnských produktů. V rámci spolupráce byly dále optimalizovány postupy výroby nových a inovovaných mlýnských produktů, včetně nových receptur pro přípravu směsí celozrnných a vícezrnných směsí mouk. V rámci spolupráce byly dále navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti finálních mlýnských výrobků. Inovační projekt umožnil vývoj nových mlýnských výrobků a nastavení nových inovovaných způsobů výroby u stávajících mlýnských výrobků, kde došlo ke zlepšení kvality a zvýšení bezpečnosti produkovaných mlýnských produktů.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
20402 - Chemical process engineering
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2020
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
150
Place of publication
—
Publisher/client name
AA cizí
Version
—