All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development and optimization of production of durable meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920996" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920996 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.

  • Original language description

    Společnost ADÉLKA a.s. v rámci projektu ve spolupráci s VŠCHT Praha vyvinula řady nových produktů a inovovala stávající mlýnské produkty. Novými výrobky jsou pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného a vícezrnného chleba a celozrnných těstovin, konkrétně jednodruhovými novými produkty jsou grahamové mouky (pšeničná a žitná grahamová mouka) a žitná mouka (lámanka) a směsnými novými výrobky jsou pak směsi pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného pšenično-žitného chleba a celozrnných těstovin. Inovovanými produkty jsou potom hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka a hladká žitná mouka. Mimo vývoj nových produktů a inovace stávající produkce mouky, společnost Adélka a.s. zavedla a optimalizovala postupy pro odběr surovin a metody pro hodnocení surovin a mlýnských produktů. Podstatou spolupráce byl výběr a hodnocení nové technologie mlýna, technologie pro balení finálních produktů a přístrojů pro odběr a hodnocení surovin a mlýnských produktů. V rámci spolupráce byly dále optimalizovány postupy výroby nových a inovovaných mlýnských produktů, včetně nových receptur pro přípravu směsí celozrnných a vícezrnných směsí mouk. V rámci spolupráce byly dále navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti finálních mlýnských výrobků. Inovační projekt umožnil vývoj nových mlýnských výrobků a nastavení nových inovovaných způsobů výroby u stávajících mlýnských výrobků, kde došlo ke zlepšení kvality a zvýšení bezpečnosti produkovaných mlýnských produktů.

  • Czech name

    Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.

  • Czech description

    Společnost ADÉLKA a.s. v rámci projektu ve spolupráci s VŠCHT Praha vyvinula řady nových produktů a inovovala stávající mlýnské produkty. Novými výrobky jsou pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného a vícezrnného chleba a celozrnných těstovin, konkrétně jednodruhovými novými produkty jsou grahamové mouky (pšeničná a žitná grahamová mouka) a žitná mouka (lámanka) a směsnými novými výrobky jsou pak směsi pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného pšenično-žitného chleba a celozrnných těstovin. Inovovanými produkty jsou potom hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka a hladká žitná mouka. Mimo vývoj nových produktů a inovace stávající produkce mouky, společnost Adélka a.s. zavedla a optimalizovala postupy pro odběr surovin a metody pro hodnocení surovin a mlýnských produktů. Podstatou spolupráce byl výběr a hodnocení nové technologie mlýna, technologie pro balení finálních produktů a přístrojů pro odběr a hodnocení surovin a mlýnských produktů. V rámci spolupráce byly dále optimalizovány postupy výroby nových a inovovaných mlýnských produktů, včetně nových receptur pro přípravu směsí celozrnných a vícezrnných směsí mouk. V rámci spolupráce byly dále navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti finálních mlýnských výrobků. Inovační projekt umožnil vývoj nových mlýnských výrobků a nastavení nových inovovaných způsobů výroby u stávajících mlýnských výrobků, kde došlo ke zlepšení kvality a zvýšení bezpečnosti produkovaných mlýnských produktů.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20402 - Chemical process engineering

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    150

  • Place of publication

  • Publisher/client name

    AA cizí

  • Version