Phenotype variability of endophytic strains of the genus Kocuria isolated from Vitis vinifera
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921339" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921339 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ub.vscht.cz/files/uzel/0015570/0020~~K07KLzIyMDIAAA.pdf?redirected" target="_blank" >https://ub.vscht.cz/files/uzel/0015570/0020~~K07KLzIyMDIAAA.pdf?redirected</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fenotypová variabilita endofytních kmenů rodu Kocuriaizolovaných zVitis vinifera
Original language description
Endofyty jsou asymptomatické mikroorganismy, které osidlují rostlinné tkáně a tvoří přirozený mikrobiom všech rostlin. Může se jednat o viry či houby, nejvyšší zastoupení však mají endofytní bakterie. Endofytní mikroorganismy přirozeně působí jako prvek podporující růst rostlin. Kromě toho mají i další benefitní vlastnosti, mohou rostlinám umožňovat lepší konkurenceschopnost a odolnost proti biotickým i abiotickým nepříznivým vlivům. Jedním zendofytních rodů izolovaným z Vitis vinifera (révy vinné) je rod Kocuria. Bakterie rodu Kocuriajsou grampozitivní, převážně aerobní mikroorganismy. Zástupci rodu Kocuriaprodukují biotechnologicky potenciálně využitelné sekundární metabolity, jako například pigmenty, antibiotika či exopolysacharidy.
Czech name
Fenotypová variabilita endofytních kmenů rodu Kocuriaizolovaných zVitis vinifera
Czech description
Endofyty jsou asymptomatické mikroorganismy, které osidlují rostlinné tkáně a tvoří přirozený mikrobiom všech rostlin. Může se jednat o viry či houby, nejvyšší zastoupení však mají endofytní bakterie. Endofytní mikroorganismy přirozeně působí jako prvek podporující růst rostlin. Kromě toho mají i další benefitní vlastnosti, mohou rostlinám umožňovat lepší konkurenceschopnost a odolnost proti biotickým i abiotickým nepříznivým vlivům. Jedním zendofytních rodů izolovaným z Vitis vinifera (révy vinné) je rod Kocuria. Bakterie rodu Kocuriajsou grampozitivní, převážně aerobní mikroorganismy. Zástupci rodu Kocuriaprodukují biotechnologicky potenciálně využitelné sekundární metabolity, jako například pigmenty, antibiotika či exopolysacharidy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA18-26463S" target="_blank" >GA18-26463S: Relationship between Vitis vinifera L. endophytes, and its metabolome</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů a plných textů konference KVASNÁ CHEMIE A BIOINŽENÝRSTVÍ 2020
ISBN
978-80-7592-070-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
14-21
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Apr 2, 2020
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—