All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological and process innovation of ham production at Beskydské uzeniny, a. s.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921972 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologická a procesní inovace výroby šunek ve společnosti Beskydské uzeniny, a. s.

  • Original language description

    Hlavním cílem projektu byl vývoj nové celosvalové šunky nejvyšší jakosti se sníženým obsahem soli. Cíle projektu bylo dosaženo spoluprací s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT) a spolecností Dynamic Future, s.r.o. a také pomocí stavebních úprav a investic do nových technologií. Podstatou spolupráce s VŠCHT byla inovace výrobku (úprava receptur, nové složení solící a nakládací smesi se sníženým obsahem chloridu sodného a sodných fosfátu) a optimalizace jednotlivých technologických operací a postupu pro výrobu šunky (výber a príprava suroviny, príprava láku, nastrikování, masírování, plnení do obalu a forem, tepelné opracování, chlazení). Spolupráce probíhala formou konzultací, praktických zkoušek a laboratorního testování surovin v ruzných fázích technologického zpracování. Výsledkem spolupráce je návrh 4 receptur kvalitní šunky s novým sníženým obsahem soli (dušená šunka, grilovaná šunka, medová šunka a kurecí fitness šunka), návrh nového technologického postupu a podklady pro marketingovou podporu prodeje nového produktu.

  • Czech name

    Technologická a procesní inovace výroby šunek ve společnosti Beskydské uzeniny, a. s.

  • Czech description

    Hlavním cílem projektu byl vývoj nové celosvalové šunky nejvyšší jakosti se sníženým obsahem soli. Cíle projektu bylo dosaženo spoluprací s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT) a spolecností Dynamic Future, s.r.o. a také pomocí stavebních úprav a investic do nových technologií. Podstatou spolupráce s VŠCHT byla inovace výrobku (úprava receptur, nové složení solící a nakládací smesi se sníženým obsahem chloridu sodného a sodných fosfátu) a optimalizace jednotlivých technologických operací a postupu pro výrobu šunky (výber a príprava suroviny, príprava láku, nastrikování, masírování, plnení do obalu a forem, tepelné opracování, chlazení). Spolupráce probíhala formou konzultací, praktických zkoušek a laboratorního testování surovin v ruzných fázích technologického zpracování. Výsledkem spolupráce je návrh 4 receptur kvalitní šunky s novým sníženým obsahem soli (dušená šunka, grilovaná šunka, medová šunka a kurecí fitness šunka), návrh nového technologického postupu a podklady pro marketingovou podporu prodeje nového produktu.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    17/005/16220/780/000058

  • Numerical identification

    17/005/16220/780/000058

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Technologická a procesní inovace výroby šunek ve spolecnosti Beskydské uzeniny, a.s.&quot;

  • Economical parameters

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Technologická a procesní inovace výroby šunek ve spolecnosti Beskydské uzeniny, a.s.&quot;

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26790203

  • Owner name

    AA cizí

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page