Technological and process innovation of ham production at Beskydské uzeniny, a. s.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921972 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologická a procesní inovace výroby šunek ve společnosti Beskydské uzeniny, a. s.
Original language description
Hlavním cílem projektu byl vývoj nové celosvalové šunky nejvyšší jakosti se sníženým obsahem soli. Cíle projektu bylo dosaženo spoluprací s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT) a spolecností Dynamic Future, s.r.o. a také pomocí stavebních úprav a investic do nových technologií. Podstatou spolupráce s VŠCHT byla inovace výrobku (úprava receptur, nové složení solící a nakládací smesi se sníženým obsahem chloridu sodného a sodných fosfátu) a optimalizace jednotlivých technologických operací a postupu pro výrobu šunky (výber a príprava suroviny, príprava láku, nastrikování, masírování, plnení do obalu a forem, tepelné opracování, chlazení). Spolupráce probíhala formou konzultací, praktických zkoušek a laboratorního testování surovin v ruzných fázích technologického zpracování. Výsledkem spolupráce je návrh 4 receptur kvalitní šunky s novým sníženým obsahem soli (dušená šunka, grilovaná šunka, medová šunka a kurecí fitness šunka), návrh nového technologického postupu a podklady pro marketingovou podporu prodeje nového produktu.
Czech name
Technologická a procesní inovace výroby šunek ve společnosti Beskydské uzeniny, a. s.
Czech description
Hlavním cílem projektu byl vývoj nové celosvalové šunky nejvyšší jakosti se sníženým obsahem soli. Cíle projektu bylo dosaženo spoluprací s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (VŠCHT) a spolecností Dynamic Future, s.r.o. a také pomocí stavebních úprav a investic do nových technologií. Podstatou spolupráce s VŠCHT byla inovace výrobku (úprava receptur, nové složení solící a nakládací smesi se sníženým obsahem chloridu sodného a sodných fosfátu) a optimalizace jednotlivých technologických operací a postupu pro výrobu šunky (výber a príprava suroviny, príprava láku, nastrikování, masírování, plnení do obalu a forem, tepelné opracování, chlazení). Spolupráce probíhala formou konzultací, praktických zkoušek a laboratorního testování surovin v ruzných fázích technologického zpracování. Výsledkem spolupráce je návrh 4 receptur kvalitní šunky s novým sníženým obsahem soli (dušená šunka, grilovaná šunka, medová šunka a kurecí fitness šunka), návrh nového technologického postupu a podklady pro marketingovou podporu prodeje nového produktu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2020
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/780/000058
Numerical identification
17/005/16220/780/000058
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Technologická a procesní inovace výroby šunek ve spolecnosti Beskydské uzeniny, a.s."
Economical parameters
Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Technologická a procesní inovace výroby šunek ve spolecnosti Beskydské uzeniny, a.s."
Application category by cost
—
Owner IČO
26790203
Owner name
AA cizí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—