All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality evaluation of tomatoes and tomato products on the Czech market

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921488" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921488 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2021/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení kvality rajčat a výrobků z rajčat na českém trhu

  • Original language description

    Cílem studie bylo zprostředkovat spotřebiteli informace o kvalitě rajčat a rajčatových pyré dostupných na českém trhu. U všech 12 testovaných vzorků byly dodrženy požadavky na rajčata a výrobky z nich dle předepsaných standardů a při porovnání dvou různých produkčních systémů (ekologický = E vs. konvenční = K) nebyly zaznamenány výrazné rozdíly ve většině ze sledovaných parametrů (vitamin C, formolové číslo, barva, obsah dusičnanů). Statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,05) byly stanoveny pouze v případě 2 parametrů u čerstvých rajčat: u refraktometrické sušiny (E: 4,6 °Brix; K: 4,1 °Brix) a titrační kyselosti (E: 3,0 g kyseliny citronové·kg-1; K: 3,5 g kyseliny citronové·kg-1).

  • Czech name

    Zhodnocení kvality rajčat a výrobků z rajčat na českém trhu

  • Czech description

    Cílem studie bylo zprostředkovat spotřebiteli informace o kvalitě rajčat a rajčatových pyré dostupných na českém trhu. U všech 12 testovaných vzorků byly dodrženy požadavky na rajčata a výrobky z nich dle předepsaných standardů a při porovnání dvou různých produkčních systémů (ekologický = E vs. konvenční = K) nebyly zaznamenány výrazné rozdíly ve většině ze sledovaných parametrů (vitamin C, formolové číslo, barva, obsah dusičnanů). Statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,05) byly stanoveny pouze v případě 2 parametrů u čerstvých rajčat: u refraktometrické sušiny (E: 4,6 °Brix; K: 4,1 °Brix) a titrační kyselosti (E: 3,0 g kyseliny citronové·kg-1; K: 3,5 g kyseliny citronové·kg-1).

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    27. 1. 2021

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    12-16

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database