Optimization of production processes of thermally modified starches and maltodextrins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921974" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921974 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů
Original language description
Společnost Mráz Agro CZ, s.r.o. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů v nově přestavěném provozu společnosti v Batelově. Projekt umožnil nákup a instalaci nové technologie pro výrobu modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Investice do nových technologií, nových výrobních prostor a zařízení pro hodnocení kvality a bezpečnosti finálních produktů umožnili společnosti Mráz Agro CZ s.r.o. dodávat na trh bezpečné produkty ve zlepšené standardní kvalitě s minimálním rizikem kontaminace finálních produktů. Inovované postupy umožnili standardizovat prováděné postupy a tím i standardizovat kvalitu produkovaných termicky modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Standardizace pracovních postupů a dodržování receptur vedlo ke zlepšení jakosti finálních produktů. V rámci inovačního projektu se byl i vyvinut nový způsob balení do doposud nevyužívaných obalových materiálů, který finální produkty lépe chrání během distribuce a skladování a tím umožnil prodloužit jejich trvanlivost. V rámci projektu se také podařilo zlepšit systém sledovatelnosti, kdy optimalizace pracovních postupů a jejich řízení včetně postupů pro skladování umožňuje nyní jednoznačné dohledání šarže vyráběných modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Součástí projektu byl i vývoj nových postupů kontroly v nově zbudované a vybavené podnikové laboratoři, kde byly zavedeny nové metody kontroly kvality modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů.
Czech name
Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů
Czech description
Společnost Mráz Agro CZ, s.r.o. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů v nově přestavěném provozu společnosti v Batelově. Projekt umožnil nákup a instalaci nové technologie pro výrobu modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Investice do nových technologií, nových výrobních prostor a zařízení pro hodnocení kvality a bezpečnosti finálních produktů umožnili společnosti Mráz Agro CZ s.r.o. dodávat na trh bezpečné produkty ve zlepšené standardní kvalitě s minimálním rizikem kontaminace finálních produktů. Inovované postupy umožnili standardizovat prováděné postupy a tím i standardizovat kvalitu produkovaných termicky modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Standardizace pracovních postupů a dodržování receptur vedlo ke zlepšení jakosti finálních produktů. V rámci inovačního projektu se byl i vyvinut nový způsob balení do doposud nevyužívaných obalových materiálů, který finální produkty lépe chrání během distribuce a skladování a tím umožnil prodloužit jejich trvanlivost. V rámci projektu se také podařilo zlepšit systém sledovatelnosti, kdy optimalizace pracovních postupů a jejich řízení včetně postupů pro skladování umožňuje nyní jednoznačné dohledání šarže vyráběných modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Součástí projektu byl i vývoj nových postupů kontroly v nově zbudované a vybavené podnikové laboratoři, kde byly zavedeny nové metody kontroly kvality modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2021
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/563/000099
Numerical identification
17/005/16220/563/000099
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů"
Economical parameters
Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů"
Application category by cost
—
Owner IČO
26077922
Owner name
AA cizí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—