All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization of production processes of thermally modified starches and maltodextrins

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921974" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921974 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů

  • Original language description

    Společnost Mráz Agro CZ, s.r.o. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů v nově přestavěném provozu společnosti v Batelově. Projekt umožnil nákup a instalaci nové technologie pro výrobu modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Investice do nových technologií, nových výrobních prostor a zařízení pro hodnocení kvality a bezpečnosti finálních produktů umožnili společnosti Mráz Agro CZ s.r.o. dodávat na trh bezpečné produkty ve zlepšené standardní kvalitě s minimálním rizikem kontaminace finálních produktů. Inovované postupy umožnili standardizovat prováděné postupy a tím i standardizovat kvalitu produkovaných termicky modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Standardizace pracovních postupů a dodržování receptur vedlo ke zlepšení jakosti finálních produktů. V rámci inovačního projektu se byl i vyvinut nový způsob balení do doposud nevyužívaných obalových materiálů, který finální produkty lépe chrání během distribuce a skladování a tím umožnil prodloužit jejich trvanlivost. V rámci projektu se také podařilo zlepšit systém sledovatelnosti, kdy optimalizace pracovních postupů a jejich řízení včetně postupů pro skladování umožňuje nyní jednoznačné dohledání šarže vyráběných modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Součástí projektu byl i vývoj nových postupů kontroly v nově zbudované a vybavené podnikové laboratoři, kde byly zavedeny nové metody kontroly kvality modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů.

  • Czech name

    Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů

  • Czech description

    Společnost Mráz Agro CZ, s.r.o. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů v nově přestavěném provozu společnosti v Batelově. Projekt umožnil nákup a instalaci nové technologie pro výrobu modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Investice do nových technologií, nových výrobních prostor a zařízení pro hodnocení kvality a bezpečnosti finálních produktů umožnili společnosti Mráz Agro CZ s.r.o. dodávat na trh bezpečné produkty ve zlepšené standardní kvalitě s minimálním rizikem kontaminace finálních produktů. Inovované postupy umožnili standardizovat prováděné postupy a tím i standardizovat kvalitu produkovaných termicky modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Standardizace pracovních postupů a dodržování receptur vedlo ke zlepšení jakosti finálních produktů. V rámci inovačního projektu se byl i vyvinut nový způsob balení do doposud nevyužívaných obalových materiálů, který finální produkty lépe chrání během distribuce a skladování a tím umožnil prodloužit jejich trvanlivost. V rámci projektu se také podařilo zlepšit systém sledovatelnosti, kdy optimalizace pracovních postupů a jejich řízení včetně postupů pro skladování umožňuje nyní jednoznačné dohledání šarže vyráběných modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Součástí projektu byl i vývoj nových postupů kontroly v nově zbudované a vybavené podnikové laboratoři, kde byly zavedeny nové metody kontroly kvality modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    17/005/16220/563/000099

  • Numerical identification

    17/005/16220/563/000099

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů&quot;

  • Economical parameters

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů&quot;

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26077922

  • Owner name

    AA cizí

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page