All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sorption isotherm analyzer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922000" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922000 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22340/21:43922000

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Analyzátor sorpčních izoterem

  • Original language description

    Program Analyzátor sorpčních izoterem slouží k vyhodnocení naměřených dat ze sorpčních izoterem (desorpční a adsorpční izotermy) a k tvorbě konstant pro modely GAB, DLP, Halsey, Henderson, Oswin, Smith, Chin a k jejich statistickému zhodnocení pomocí koeficientu determinace (R2), odmocniny ze střední kvadratické chyby (RMSE) a P hodnoty (P). Získané výsledky lze možné exportovat v podobě tabulek konstant a grafů desorpčních nebo adsorpčních izoterem. Databázi lze na žádost doplňovat o další modely. Program především slouží k rychlému vyhodnocení parametru obsahu vody či aktivity vody pouze z jednoho naměřeného parametru a k optimalizaci udících a klimatizovaných komor. Program realizoval původní výsledky výzkumu a vývoje, které byly uskutečněny autorem nebo týmem, jehož byl členem. Realizované vývojové projekty s využitím daného programu. Tato práce byla podpořena z proojekt Specifického vysokoškolského výzkumu – projekt č. A2_FPBT_2020_051. Program byl využit v rámci inovačních projektů Programu rozvoj venkova (například: Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů 17/005/16220/563/000099 nebo Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků 17/005/16220/120/000081).

  • Czech name

    Analyzátor sorpčních izoterem

  • Czech description

    Program Analyzátor sorpčních izoterem slouží k vyhodnocení naměřených dat ze sorpčních izoterem (desorpční a adsorpční izotermy) a k tvorbě konstant pro modely GAB, DLP, Halsey, Henderson, Oswin, Smith, Chin a k jejich statistickému zhodnocení pomocí koeficientu determinace (R2), odmocniny ze střední kvadratické chyby (RMSE) a P hodnoty (P). Získané výsledky lze možné exportovat v podobě tabulek konstant a grafů desorpčních nebo adsorpčních izoterem. Databázi lze na žádost doplňovat o další modely. Program především slouží k rychlému vyhodnocení parametru obsahu vody či aktivity vody pouze z jednoho naměřeného parametru a k optimalizaci udících a klimatizovaných komor. Program realizoval původní výsledky výzkumu a vývoje, které byly uskutečněny autorem nebo týmem, jehož byl členem. Realizované vývojové projekty s využitím daného programu. Tato práce byla podpořena z proojekt Specifického vysokoškolského výzkumu – projekt č. A2_FPBT_2020_051. Program byl využit v rámci inovačních projektů Programu rozvoj venkova (například: Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů 17/005/16220/563/000099 nebo Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků 17/005/16220/120/000081).

Classification

  • Type

    R - Software

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ASI Verze 1.0

  • Technical parameters

    Software slouží k hodnocení a výpočtu parametrů sorpčních izoterm. Izotermy slouží k posouzení bezpečnosti a trvanlivosti potravinářských výrobků. Provozovatelům potravinářských provozu mohou pomoci softwaru získat informace o stabilitě produktu, které umožnít optimalizovat dobu použitenosti a trvanlivosti výrobku.

  • Economical parameters

    Program byl využit v rámci inovačních projektů Programu rozvoj venkova (například: Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů 17/005/16220/563/000099.

  • Owner IČO

    60461373

  • Owner name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze