All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characteristic features of Czech honey from the clutch 2019-2021

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923318" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923318 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristické znaky českého medu ze snůšky 2019-2021

  • Original language description

    Fyzikálně-chemické vlastnosti medu jsou závislé na jeho geografickém a botanickém původu. Zjištění charakteristických znaků českých medů je důležité pro následné hodnocení neznámých vzorků. Cílem studie bylo charakterizovat autentické české medy od místních včelařů ze snůšky 2019, 2020 a 2021. U všech vzorků (n=422) byly stanoveny parametry definované Vyhláškou 76/2003 Sb. a Směrnicí rady 2001/110/EC: elektrická vodivost, aktivita diastasy, hydroxymethylfurfural, kyselost a obsah vody. Vedle těchto parametrů byl u medů z roku 2019 a 2020 stanoven obsah sacharosy, glukosy, fruktosy a dalších minoritních oligosacharidů (turanosa, maltosa, trehalosa, melibiosa, melecitosa, maltotriosa). Analýzy byly provedeny v souladu s Harmonizovanými metodami pro med.

  • Czech name

    Charakteristické znaky českého medu ze snůšky 2019-2021

  • Czech description

    Fyzikálně-chemické vlastnosti medu jsou závislé na jeho geografickém a botanickém původu. Zjištění charakteristických znaků českých medů je důležité pro následné hodnocení neznámých vzorků. Cílem studie bylo charakterizovat autentické české medy od místních včelařů ze snůšky 2019, 2020 a 2021. U všech vzorků (n=422) byly stanoveny parametry definované Vyhláškou 76/2003 Sb. a Směrnicí rady 2001/110/EC: elektrická vodivost, aktivita diastasy, hydroxymethylfurfural, kyselost a obsah vody. Vedle těchto parametrů byl u medů z roku 2019 a 2020 stanoven obsah sacharosy, glukosy, fruktosy a dalších minoritních oligosacharidů (turanosa, maltosa, trehalosa, melibiosa, melecitosa, maltotriosa). Analýzy byly provedeny v souladu s Harmonizovanými metodami pro med.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů