All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Brewing Practice not just in Czech breweries

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924903" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924903 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech

  • Original language description

    V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. Jedná se o naučnou knihu využitelnou jako učebnice pivovarství, příprava na práci v pivovaru i příručka k řešení technologických problémů při výrobě piva. Text je zaměřen převážně na pivovarskou praxi v České republice, přičemž se popisovaná technologie orientuje zejména na výrobu nejrozšířenějšího pivního stylu – světlého ležáku. Průběžně jsou také zmiňovány souvislosti a odlišnosti při výrobě tradičních svrchně kvašených piv. Moderní a specifické pivní styly jsou v publikaci diskutovány pouze velmi okrajově nebo vůbec. Kromě technologie jsou některé kapitoly věnovány také ostatním nezbytným aspektům reálné produkce jako distribuce, legislativa a ekonomika procesu.

  • Czech name

    Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech

  • Czech description

    V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. Jedná se o naučnou knihu využitelnou jako učebnice pivovarství, příprava na práci v pivovaru i příručka k řešení technologických problémů při výrobě piva. Text je zaměřen převážně na pivovarskou praxi v České republice, přičemž se popisovaná technologie orientuje zejména na výrobu nejrozšířenějšího pivního stylu – světlého ležáku. Průběžně jsou také zmiňovány souvislosti a odlišnosti při výrobě tradičních svrchně kvašených piv. Moderní a specifické pivní styly jsou v publikaci diskutovány pouze velmi okrajově nebo vůbec. Kromě technologie jsou některé kapitoly věnovány také ostatním nezbytným aspektům reálné produkce jako distribuce, legislativa a ekonomika procesu.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7592-122-2

  • Number of pages

    248

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha)

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book