Brewing Practice not just in Czech breweries
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924903" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924903 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech
Original language description
V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. Jedná se o naučnou knihu využitelnou jako učebnice pivovarství, příprava na práci v pivovaru i příručka k řešení technologických problémů při výrobě piva. Text je zaměřen převážně na pivovarskou praxi v České republice, přičemž se popisovaná technologie orientuje zejména na výrobu nejrozšířenějšího pivního stylu – světlého ležáku. Průběžně jsou také zmiňovány souvislosti a odlišnosti při výrobě tradičních svrchně kvašených piv. Moderní a specifické pivní styly jsou v publikaci diskutovány pouze velmi okrajově nebo vůbec. Kromě technologie jsou některé kapitoly věnovány také ostatním nezbytným aspektům reálné produkce jako distribuce, legislativa a ekonomika procesu.
Czech name
Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech
Czech description
V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. Jedná se o naučnou knihu využitelnou jako učebnice pivovarství, příprava na práci v pivovaru i příručka k řešení technologických problémů při výrobě piva. Text je zaměřen převážně na pivovarskou praxi v České republice, přičemž se popisovaná technologie orientuje zejména na výrobu nejrozšířenějšího pivního stylu – světlého ležáku. Průběžně jsou také zmiňovány souvislosti a odlišnosti při výrobě tradičních svrchně kvašených piv. Moderní a specifické pivní styly jsou v publikaci diskutovány pouze velmi okrajově nebo vůbec. Kromě technologie jsou některé kapitoly věnovány také ostatním nezbytným aspektům reálné produkce jako distribuce, legislativa a ekonomika procesu.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7592-122-2
Number of pages
248
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha)
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—