Effect of processing and storage of vegetables on levels of bioactive compounds and sensory assessment of quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925312" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925312 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality
Original language description
Cílem studie bylo posoudit vliv dlouhodobého skladování mraženého špenátu a hrášku na hladiny biologicky aktivních látek. Mražená zelenina sklizená ve správnou dobu si dokáže udržet stejnou kvalitu jako čerstvá. Zelenina je sklízena dokonale zralá a je šetrně zpracovaná ve velmi krátkém čase po sklizni, tak si v sobě uchovává charakteristickou chuť, vůni, barvu, texturu a vitamíny. Tato zelenina je dostupná po celý rok a také její cena je nižší ve srovnání s čerstvou. Obsah živin je monitorován po celou dobu trvanlivosti výrobku.
Czech name
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality
Czech description
Cílem studie bylo posoudit vliv dlouhodobého skladování mraženého špenátu a hrášku na hladiny biologicky aktivních látek. Mražená zelenina sklizená ve správnou dobu si dokáže udržet stejnou kvalitu jako čerstvá. Zelenina je sklízena dokonale zralá a je šetrně zpracovaná ve velmi krátkém čase po sklizni, tak si v sobě uchovává charakteristickou chuť, vůni, barvu, texturu a vitamíny. Tato zelenina je dostupná po celý rok a také její cena je nižší ve srovnání s čerstvou. Obsah živin je monitorován po celou dobu trvanlivosti výrobku.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
10700 - Other natural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
16
Place of publication
neuveden
Publisher/client name
Orkla Foods Česko a Slovensko a. s.
Version
—