All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Substitution of sucrose by sugar alcohols in bakery production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927466" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927466 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Náhrada sacharózy cukernými alkoholy v pekařské výrobě

  • Original language description

    Rostoucí prevalence obezity a souvisejících zdravotních komplikací vede k potřebě vývoje, výroby a konzumace potravin se sníženým podílem zdravotně zatěžujících látek, jako jsou cukr, sůl a tuky. V daném příspěvku se zaměříme na náhradu sacharózy (řepný nebo třtinový cukr) ve vybraném druhu oblíbeného jemného pečiva, muffinů. Jedním z řešení vývoje pečiva s nižší energetickou hodnotou je použití kombinace polyolů, nízkoenergetických sladidel, jako částečné nebo úplné náhrady cukru v receptuře pečiva. Předkládaný článek bude zaměřen na sledování vlivu náhrady cukru polyoly v pekařských výrobcích s ohledem na jejich vyváženou nutriční hodnotu, kvalitu a organoleptické vlastnosti.

  • Czech name

    Náhrada sacharózy cukernými alkoholy v pekařské výrobě

  • Czech description

    Rostoucí prevalence obezity a souvisejících zdravotních komplikací vede k potřebě vývoje, výroby a konzumace potravin se sníženým podílem zdravotně zatěžujících látek, jako jsou cukr, sůl a tuky. V daném příspěvku se zaměříme na náhradu sacharózy (řepný nebo třtinový cukr) ve vybraném druhu oblíbeného jemného pečiva, muffinů. Jedním z řešení vývoje pečiva s nižší energetickou hodnotou je použití kombinace polyolů, nízkoenergetických sladidel, jako částečné nebo úplné náhrady cukru v receptuře pečiva. Předkládaný článek bude zaměřen na sledování vlivu náhrady cukru polyoly v pekařských výrobcích s ohledem na jejich vyváženou nutriční hodnotu, kvalitu a organoleptické vlastnosti.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2023

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    11-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database