A fermented milk product modified with microbial transglutaminase.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928343 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.
Original language description
Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.
Czech name
Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.
Czech description
Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
37417
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékáresnký s.r.o. a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)