All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A fermented milk product modified with microbial transglutaminase.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928343 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.

  • Original language description

    Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.

  • Czech name

    Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.

  • Czech description

    Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    37417

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékáresnký s.r.o. a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)