Pasta-filata cheese modified with microbial transglutaminase.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928344" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928344 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26722861:_____/23:N0000064
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.
Original language description
Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.
Czech name
Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.
Czech description
Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
QK1910024-V24
Numerical identification
QK1910024-V24
Technical parameters
Mlékárna Olešnice a.s., IČ48911020; 27.12.2023
Economical parameters
roční obrat 1,2 mil. Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
48911020
Owner name
Mlékárna Olešnice a.s.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—