All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pasta-filata cheese modified with microbial transglutaminase.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928344" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928344 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/23:N0000064

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.

  • Original language description

    Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.

  • Czech name

    Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.

  • Czech description

    Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QK1910024-V24

  • Numerical identification

    QK1910024-V24

  • Technical parameters

    Mlékárna Olešnice a.s., IČ48911020; 27.12.2023

  • Economical parameters

    roční obrat 1,2 mil. Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    48911020

  • Owner name

    Mlékárna Olešnice a.s.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page