Kashkaval cheese containing biologically active substances
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000033" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000033 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pařený sýr typu kaškaval obsahující bioaktivní látky
Original language description
Na základě laboratorního a poloprovozního výzkumu byla vypracována technologie, která řeší výrobu pařených sýrů se zdravotními a organoleptickými benefity danými přídavkem směsi lipáz způsobující rozklad mléčného tuku za vzniku esterů mastných kyselin vytvářejících aroma připomínající italské a španělské ovčí sýry a butyrátu zdravotně prospěšného pro lidský metabolismus.
Czech name
Pařený sýr typu kaškaval obsahující bioaktivní látky
Czech description
Na základě laboratorního a poloprovozního výzkumu byla vypracována technologie, která řeší výrobu pařených sýrů se zdravotními a organoleptickými benefity danými přídavkem směsi lipáz způsobující rozklad mléčného tuku za vzniku esterů mastných kyselin vytvářejících aroma připomínající italské a španělské ovčí sýry a butyrátu zdravotně prospěšného pro lidský metabolismus.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Kašlaval
Numerical identification
bez čísla smlouvy
Technical parameters
Existence ověřené technologie je doložená statutárně podepsanou smlouvou mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. Praha (IČO: 26722861) a Mlékárnou Olešnice a.s. (IČO: 48911020) ze dne 04.11.2020
Economical parameters
Roční zvýšení výroby sýrů o 5 tun. Navýšení tržeb o 852 tis. Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—