All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Kashkaval cheese containing biologically active substances

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000033" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000033 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pařený sýr typu kaškaval obsahující bioaktivní látky

  • Original language description

    Na základě laboratorního a poloprovozního výzkumu byla vypracována technologie, která řeší výrobu pařených sýrů se zdravotními a organoleptickými benefity danými přídavkem směsi lipáz způsobující rozklad mléčného tuku za vzniku esterů mastných kyselin vytvářejících aroma připomínající italské a španělské ovčí sýry a butyrátu zdravotně prospěšného pro lidský metabolismus.

  • Czech name

    Pařený sýr typu kaškaval obsahující bioaktivní látky

  • Czech description

    Na základě laboratorního a poloprovozního výzkumu byla vypracována technologie, která řeší výrobu pařených sýrů se zdravotními a organoleptickými benefity danými přídavkem směsi lipáz způsobující rozklad mléčného tuku za vzniku esterů mastných kyselin vytvářejících aroma připomínající italské a španělské ovčí sýry a butyrátu zdravotně prospěšného pro lidský metabolismus.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Kašlaval

  • Numerical identification

    bez čísla smlouvy

  • Technical parameters

    Existence ověřené technologie je doložená statutárně podepsanou smlouvou mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. Praha (IČO: 26722861) a Mlékárnou Olešnice a.s. (IČO: 48911020) ze dne 04.11.2020

  • Economical parameters

    Roční zvýšení výroby sýrů o 5 tun. Navýšení tržeb o 852 tis. Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page