Bread baking – a technological and chemical-engineering aspects
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43928926" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43928926 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22340/24:43928926
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pečení chleba – technologický a chemicko-inženýrský pohled
Original language description
Seminář uspořádaný pro výzkumníky a odborníky z pekařského oboru, výstup projektu QL24010110, podpořeného agenturou NAZV Ministerstva zemědělství ČR "Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence". V úvodní části semináře byl představen řešitelský tým a byly uvedeny hlavní cíle projektu. Dále následovaly přednášky zaměřené na proces přípravy a pečení chleba, na použité procesní analogie sdílení tepla a hmoty, postupy vedoucí k optimalizaci pečné křivky a přehled procesních kontaminantů (zejména akrylamidu). Cílem projektu je vytvořit softwarový prostředek použitelný v pekárenském provozu, který má po zadání kritických parametrů typu složení těsta a nastavení průmyslové pekařské pece ukázat možnosti korekce stávajícího procesu pečení chleba v jeho jednotlivých fázích zapařování, zapékání, propékání a dopékání.
Czech name
Pečení chleba – technologický a chemicko-inženýrský pohled
Czech description
Seminář uspořádaný pro výzkumníky a odborníky z pekařského oboru, výstup projektu QL24010110, podpořeného agenturou NAZV Ministerstva zemědělství ČR "Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence". V úvodní části semináře byl představen řešitelský tým a byly uvedeny hlavní cíle projektu. Dále následovaly přednášky zaměřené na proces přípravy a pečení chleba, na použité procesní analogie sdílení tepla a hmoty, postupy vedoucí k optimalizaci pečné křivky a přehled procesních kontaminantů (zejména akrylamidu). Cílem projektu je vytvořit softwarový prostředek použitelný v pekárenském provozu, který má po zadání kritických parametrů typu složení těsta a nastavení průmyslové pekařské pece ukázat možnosti korekce stávajícího procesu pečení chleba v jeho jednotlivých fázích zapařování, zapékání, propékání a dopékání.
Classification
Type
M - Conference organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QL24010110" target="_blank" >QL24010110: Reducing energy consumption in baking bread by optimizing the temperature regime using numerical models, correlations and artificial intelligence</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
28
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce