All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bread baking – a technological and chemical-engineering aspects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43928926" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43928926 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22340/24:43928926

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pečení chleba – technologický a chemicko-inženýrský pohled

  • Original language description

    Seminář uspořádaný pro výzkumníky a odborníky z pekařského oboru, výstup projektu QL24010110, podpořeného agenturou NAZV Ministerstva zemědělství ČR &quot;Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence&quot;. V úvodní části semináře byl představen řešitelský tým a byly uvedeny hlavní cíle projektu. Dále následovaly přednášky zaměřené na proces přípravy a pečení chleba, na použité procesní analogie sdílení tepla a hmoty, postupy vedoucí k optimalizaci pečné křivky a přehled procesních kontaminantů (zejména akrylamidu). Cílem projektu je vytvořit softwarový prostředek použitelný v pekárenském provozu, který má po zadání kritických parametrů typu složení těsta a nastavení průmyslové pekařské pece ukázat možnosti korekce stávajícího procesu pečení chleba v jeho jednotlivých fázích zapařování, zapékání, propékání a dopékání.

  • Czech name

    Pečení chleba – technologický a chemicko-inženýrský pohled

  • Czech description

    Seminář uspořádaný pro výzkumníky a odborníky z pekařského oboru, výstup projektu QL24010110, podpořeného agenturou NAZV Ministerstva zemědělství ČR &quot;Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence&quot;. V úvodní části semináře byl představen řešitelský tým a byly uvedeny hlavní cíle projektu. Dále následovaly přednášky zaměřené na proces přípravy a pečení chleba, na použité procesní analogie sdílení tepla a hmoty, postupy vedoucí k optimalizaci pečné křivky a přehled procesních kontaminantů (zejména akrylamidu). Cílem projektu je vytvořit softwarový prostředek použitelný v pekárenském provozu, který má po zadání kritických parametrů typu složení těsta a nastavení průmyslové pekařské pece ukázat možnosti korekce stávajícího procesu pečení chleba v jeho jednotlivých fázích zapařování, zapékání, propékání a dopékání.

Classification

  • Type

    M - Conference organization

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QL24010110" target="_blank" >QL24010110: Reducing energy consumption in baking bread by optimizing the temperature regime using numerical models, correlations and artificial intelligence</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Praha

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    28

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce