All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the baking quality of wheat-rye flours using the Farinograf apparatus

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43929806" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43929806 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2024/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2024/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení pekařské kvality pšenično-žitných mouk pomocí přístroje Farinograf

  • Original language description

    Pšeničné mouky hladká světlá a žitná chlebová, resp. celozrnná, byly hodnoceny ve smyslu základního chemického složení. Z pšeničné a žitné mouky bylo připraveno 2 x 9 směsí a společně s trojicí základních mouk byly testovány na reometru Farinograf-TS. V závislosti na vzájemném poměru především pšeničného lepku a žitné vlákniny byly nejvíce ovlivněny parametry absorpce vody, doba zpracování těsta a stupeň změknutí těsta. Vícerozměrné shlukování ukázalo kvalitativní podobnost vzorků obsahujících až 40 % žitné mouky s neobohacenou kontrolní pšeničnou hladkou moukou.

  • Czech name

    Hodnocení pekařské kvality pšenično-žitných mouk pomocí přístroje Farinograf

  • Czech description

    Pšeničné mouky hladká světlá a žitná chlebová, resp. celozrnná, byly hodnoceny ve smyslu základního chemického složení. Z pšeničné a žitné mouky bylo připraveno 2 x 9 směsí a společně s trojicí základních mouk byly testovány na reometru Farinograf-TS. V závislosti na vzájemném poměru především pšeničného lepku a žitné vlákniny byly nejvíce ovlivněny parametry absorpce vody, doba zpracování těsta a stupeň změknutí těsta. Vícerozměrné shlukování ukázalo kvalitativní podobnost vzorků obsahujících až 40 % žitné mouky s neobohacenou kontrolní pšeničnou hladkou moukou.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2024

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    14-18

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database