All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of added dried cereal sourdough on flour properties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900712" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900712 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vlivu přídavků suchých kvasů na vlastnosti mouk

  • Original language description

    Tradiční využívání kvasu a kvásku ke kypření těsta bylo v historii mnohem starší než využívání čisté kultury kvasinek etanolového kvašení Saccharomyces cerevisiae. V spontánně rozkvašených kvasech z mouky a vody je kromě zmíněných kvasinek přítomna další mikroflóra, bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus. Náš výzkum a závěry jsou cíleny na možné alternativy zlepšení funkčních vlastností mouky (těsta) takovými produkty, které byly získány využitím přírodních procesů, mezi které fermentace bezesporu patří. Cílem předkládané práce bylo posouzení vlivu různých přídavků suchých obilných kvasů do mouk za účelem zlepšení jejich vlastností.

  • Czech name

    Sledování vlivu přídavků suchých kvasů na vlastnosti mouk

  • Czech description

    Tradiční využívání kvasu a kvásku ke kypření těsta bylo v historii mnohem starší než využívání čisté kultury kvasinek etanolového kvašení Saccharomyces cerevisiae. V spontánně rozkvašených kvasech z mouky a vody je kromě zmíněných kvasinek přítomna další mikroflóra, bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus. Náš výzkum a závěry jsou cíleny na možné alternativy zlepšení funkčních vlastností mouky (těsta) takovými produkty, které byly získány využitím přírodních procesů, mezi které fermentace bezesporu patří. Cílem předkládané práce bylo posouzení vlivu různých přídavků suchých obilných kvasů do mouk za účelem zlepšení jejich vlastností.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2015

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    60-64

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database