Effect of temperature and storage time on the vitamin C content of currant products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43929928" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43929928 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv teploty a doby skladování na obsah vitaminu C v rybízových nápojích
Original language description
Vitamin C patří mezi nejméně stabilní vitaminy. Je známo, že na jeho pokles mají vliv vysoké teploty, doba skladování, přítomnosti kyslíku a delší kontakt s kovovými součástmi např. při technologickém procesu výroby produktů z ovoce/zeleniny. V této práci byl porovnáván vliv teploty a doby skladování na obsah vitaminu C ve šťávách z černého, červeného a bílého rybízu a nektarech z černého rybízu. Společně s tím byl sledován vliv přídavku enzymu a podmínek pasterace. Nejvýznamnější vliv na pokles obsahu vitaminu C měla teplota skladování 20 °C a doba pasterace (80 °C) 10 a 15 minut.
Czech name
Vliv teploty a doby skladování na obsah vitaminu C v rybízových nápojích
Czech description
Vitamin C patří mezi nejméně stabilní vitaminy. Je známo, že na jeho pokles mají vliv vysoké teploty, doba skladování, přítomnosti kyslíku a delší kontakt s kovovými součástmi např. při technologickém procesu výroby produktů z ovoce/zeleniny. V této práci byl porovnáván vliv teploty a doby skladování na obsah vitaminu C ve šťávách z černého, červeného a bílého rybízu a nektarech z černého rybízu. Společně s tím byl sledován vliv přídavku enzymu a podmínek pasterace. Nejvýznamnější vliv na pokles obsahu vitaminu C měla teplota skladování 20 °C a doba pasterace (80 °C) 10 a 15 minut.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
78
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
23-27
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—