A method of removal of glycidol esters from refined oils and fats
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930171" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930171 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků
Original language description
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků, zejména způsob odstranění esterů glycidolu z plně rafinovaných olejů a tuků pro potravinářské účely, zejména nasycených, mononenasycených a polynenasycených acylderivátů glycidolu prováděný v destilační koloně pro odkyselování a deodoraci obsahující pre‑stripper s náplňovou sekcí, podle kterého je nejprve olej nebo tuk vložen do destilační kolony pro odkyselování a deodoraci a je postupně zahřát na teplotu 180 až 280 °C, a následně je olej nebo tuk zdržen za hlubokého vakua 0,05 až 20 hPa po dobu 50 sekund až 60 minut v náplňové sekci pre‑stripperu.
Czech name
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků
Czech description
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků, zejména způsob odstranění esterů glycidolu z plně rafinovaných olejů a tuků pro potravinářské účely, zejména nasycených, mononenasycených a polynenasycených acylderivátů glycidolu prováděný v destilační koloně pro odkyselování a deodoraci obsahující pre‑stripper s náplňovou sekcí, podle kterého je nejprve olej nebo tuk vložen do destilační kolony pro odkyselování a deodoraci a je postupně zahřát na teplotu 180 až 280 °C, a následně je olej nebo tuk zdržen za hlubokého vakua 0,05 až 20 hPa po dobu 50 sekund až 60 minut v náplňové sekci pre‑stripperu.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FW03010017" target="_blank" >FW03010017: Advanced methods of refining vegetable oils</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Data specific for result type
Patent/design ID
310179
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Sep 12, 2024
Owner name
Farmet OFT s.r.o., Jiřinková 276, 552 03 Česká Skalice, Malá Skalice, Česká republika; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 1905/5, 160 00 Praha 6, Dejvice, Česká republika
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence