All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of rapeseed oil processing technology on the profile of volatile compounds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930966" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930966 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/24:43930971

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologie zpracování řepkového oleje na profil těkavých látek

  • Original language description

    Spektrum těkavých látek je obvykle charakteristické pro danou potravinu/surovinu a může sloužit jako ukazatel kvality nebo autenticity. Cílem této práce bylo na základě profilů těkavých látek získaných pomocí HS-SPME GC-MS rozlišit surové oleje podle typu zpracování, a to odlišit oleje extrahované, lisované za studena a za tepla. Měření bylo realizováno na vzorcích olejů laboratorně připravených ze semen 8 odrůd řepky olejné. K datům byly použity přístupy cílené i necílené analýzy a pokročilé statistické zpracování.

  • Czech name

    Vliv technologie zpracování řepkového oleje na profil těkavých látek

  • Czech description

    Spektrum těkavých látek je obvykle charakteristické pro danou potravinu/surovinu a může sloužit jako ukazatel kvality nebo autenticity. Cílem této práce bylo na základě profilů těkavých látek získaných pomocí HS-SPME GC-MS rozlišit surové oleje podle typu zpracování, a to odlišit oleje extrahované, lisované za studena a za tepla. Měření bylo realizováno na vzorcích olejů laboratorně připravených ze semen 8 odrůd řepky olejné. K datům byly použity přístupy cílené i necílené analýzy a pokročilé statistické zpracování.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů