The effect of rapeseed oil processing technology on the profile of volatile compounds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930966" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930966 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/24:43930971
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv technologie zpracování řepkového oleje na profil těkavých látek
Original language description
Spektrum těkavých látek je obvykle charakteristické pro danou potravinu/surovinu a může sloužit jako ukazatel kvality nebo autenticity. Cílem této práce bylo na základě profilů těkavých látek získaných pomocí HS-SPME GC-MS rozlišit surové oleje podle typu zpracování, a to odlišit oleje extrahované, lisované za studena a za tepla. Měření bylo realizováno na vzorcích olejů laboratorně připravených ze semen 8 odrůd řepky olejné. K datům byly použity přístupy cílené i necílené analýzy a pokročilé statistické zpracování.
Czech name
Vliv technologie zpracování řepkového oleje na profil těkavých látek
Czech description
Spektrum těkavých látek je obvykle charakteristické pro danou potravinu/surovinu a může sloužit jako ukazatel kvality nebo autenticity. Cílem této práce bylo na základě profilů těkavých látek získaných pomocí HS-SPME GC-MS rozlišit surové oleje podle typu zpracování, a to odlišit oleje extrahované, lisované za studena a za tepla. Měření bylo realizováno na vzorcích olejů laboratorně připravených ze semen 8 odrůd řepky olejné. K datům byly použity přístupy cílené i necílené analýzy a pokročilé statistické zpracování.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů