All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Affection of mould's growth on the surface of salami

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F06%3A00016837" target="_blank" >RIV/60461373:22340/06:00016837 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů

  • Original language description

    V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metodobrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila projednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do gr

  • Czech name

    Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů

  • Czech description

    V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metodobrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila projednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do gr

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    385-388

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 30, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article