Influence of competitive environment on food supply chains management
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F10%3A00023484" target="_blank" >RIV/60461373:22340/10:00023484 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize
Original language description
Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolupráce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobua distribuci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosažení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optimalizaci struktury dodavatelského systému. Jsou diskutovány základní principy pro kooperace mezi jednotlivými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí stati je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spol
Czech name
Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize
Czech description
Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolupráce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobua distribuci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosažení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optimalizaci struktury dodavatelského systému. Jsou diskutovány základní principy pro kooperace mezi jednotlivými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí stati je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spol
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—