All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of competitive environment on food supply chains management

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F10%3A00023484" target="_blank" >RIV/60461373:22340/10:00023484 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize

  • Original language description

    Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobua distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spol

  • Czech name

    Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize

  • Czech description

    Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobua distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spol

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    65

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database