Humidity measurement
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F15%3A43899695" target="_blank" >RIV/60461373:22340/15:43899695 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Měření vlhkosti
Original language description
Kapitola uvádí přehled funkčních principů využívaných k měření vlhkosti v plynech a v pevných látkách. V kapitole jsou popsány následující skupiny vlhkoměrů pro měření vlhkosti v plynech: vlhkoměry psychrometrické, sorpční (dilatační, odporové, kapacitní, rezonanční), vlhkoměry kondenzační, coulometrické. Dále jsou popsány metody pro měření vlhkosti v pevných látkách: metody chemické, gravimetrické, elektrické (odporové a kapacitní, spektrometrické (IČ absorbce a reflexe, mikrovlnná spektrometrie), nukleární magnetická rezonance, neutronová moderační metoda a metoda časové reflektometrie. Jsou uvedeny příklady použití jednotlivých typů vlhkoměrů v potravinářském průmyslu.
Czech name
Měření vlhkosti
Czech description
Kapitola uvádí přehled funkčních principů využívaných k měření vlhkosti v plynech a v pevných látkách. V kapitole jsou popsány následující skupiny vlhkoměrů pro měření vlhkosti v plynech: vlhkoměry psychrometrické, sorpční (dilatační, odporové, kapacitní, rezonanční), vlhkoměry kondenzační, coulometrické. Dále jsou popsány metody pro měření vlhkosti v pevných látkách: metody chemické, gravimetrické, elektrické (odporové a kapacitní, spektrometrické (IČ absorbce a reflexe, mikrovlnná spektrometrie), nukleární magnetická rezonance, neutronová moderační metoda a metoda časové reflektometrie. Jsou uvedeny příklady použití jednotlivých typů vlhkoměrů v potravinářském průmyslu.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
ISBN
978-80-7418-232-7
Number of pages of the result
25
Pages from-to
319-343
Number of pages of the book
820
Publisher name
Key Publishing s.r.o.
Place of publication
Ostrava
UT code for WoS chapter
—