Temperature measurement
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F17%3A43913237" target="_blank" >RIV/60461373:22340/17:43913237 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Měření teploty
Original language description
Je uveden přehled funkčních principů využívaných při provozním měření teploty. Ve skupině dotykových snímačů teploty jsou zařazeny: teploměry dilatační, teploměry termoelektrické a odporové snímače teploty. Jsou popsány způsoby zpracování signálů elektrických teploměrů, způsoby zabudování provozních teploměrů do teploměrných jímek a do technologických aparatur. Popsána jsou i zařízení pro kalibraci dotykových snímačů teploty. Další část je věnována bezdotykovému měření teploty ? jsou uvedeny teoretické základy bezdotykového měření teploty a podrobně je popsáno uspořádání IČ teploměru a termokamery. Jsou diskutovány vlivy působící při bezdotykovém měření teploty a je popsána metodika termografického měření. V závěru jsou uvedeny možnosti využití IČ teploměrů a termokamer pro praktická měření.
Czech name
Měření teploty
Czech description
Je uveden přehled funkčních principů využívaných při provozním měření teploty. Ve skupině dotykových snímačů teploty jsou zařazeny: teploměry dilatační, teploměry termoelektrické a odporové snímače teploty. Jsou popsány způsoby zpracování signálů elektrických teploměrů, způsoby zabudování provozních teploměrů do teploměrných jímek a do technologických aparatur. Popsána jsou i zařízení pro kalibraci dotykových snímačů teploty. Další část je věnována bezdotykovému měření teploty ? jsou uvedeny teoretické základy bezdotykového měření teploty a podrobně je popsáno uspořádání IČ teploměru a termokamery. Jsou diskutovány vlivy působící při bezdotykovém měření teploty a je popsána metodika termografického měření. V závěru jsou uvedeny možnosti využití IČ teploměrů a termokamer pro praktická měření.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
20205 - Automation and control systems
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů
ISBN
978-80-7418-283-9
Number of pages of the result
51
Pages from-to
109-159
Number of pages of the book
1200
Publisher name
Key Publishing s.r.o.
Place of publication
Ostrava
UT code for WoS chapter
—