Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Composition Measurement of Gaseous Mixtures (part 2)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43917926" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43917926 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/282-286.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/282-286.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření složení plynných směsí (část 2.)
Original language description
V příspěvku jsou popsány fotometrické analyzátory, které lze využít pro měření koncentrace plynných směsí v provozech cukrovarnického průmyslu. Stručně je vysvětlena základní funkce fotometru a podrobně jsou popsána různá uspořádání bezdisperzních infračervených analyzátorů. Dále je popsán infračervený modul s interferenčními filtry, který je využíván u přenosných přístrojů. V závěrečné části článku je vysvětlena funkce moderních analyzátorů s laditelným diodovým laserem. U každého popsaného typu fotometru jsou uvedeny příklady vybraných komerčně dostupných analyzátorů a jejich funkční vlastnosti.
Czech name
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření složení plynných směsí (část 2.)
Czech description
V příspěvku jsou popsány fotometrické analyzátory, které lze využít pro měření koncentrace plynných směsí v provozech cukrovarnického průmyslu. Stručně je vysvětlena základní funkce fotometru a podrobně jsou popsána různá uspořádání bezdisperzních infračervených analyzátorů. Dále je popsán infračervený modul s interferenčními filtry, který je využíván u přenosných přístrojů. V závěrečné části článku je vysvětlena funkce moderních analyzátorů s laditelným diodovým laserem. U každého popsaného typu fotometru jsou uvedeny příklady vybraných komerčně dostupných analyzátorů a jejich funkční vlastnosti.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
20205 - Automation and control systems
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
135
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
"282–286"
UT code for WoS article
000480305200011
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85071144222