Factors affecting invertase activity during beer brewing, secondary fermentation and in the finished product
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F07%3A00089185" target="_blank" >RIV/61388971:_____/07:00089185 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu
Original language description
Článek se zabývá vlivem teploty, praní kvasnic a různých varných technologií (klasický proces, technologie CKT) na aktivitu invertasy během kvašení, zrání a v hotovém pivu. Během dokvašování při klasickém procesu při teplotě 1 ? 4,5 oC i v přetlačných tancích se aktivita invertasy výrazně nemění a zvyšuje se až při teplotě 22 ? 24 oC. U CKT procesu prané kvasnice uvolňují do hotového nepasterovaného piva méně invertasy než neprané a množství uvolňované invertasy se také zvyšuje s opakovaným nasazovánímkvasnic. Hladina invertasy v pivu po celou dobu dokvašování je konstantní. U technologie CKT je hladina invertasy v hotovém pivu podobná, jako u klasické technologie, vykazuje však větší variabilitu
Czech name
Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu
Czech description
Článek se zabývá vlivem teploty, praní kvasnic a různých varných technologií (klasický proces, technologie CKT) na aktivitu invertasy během kvašení, zrání a v hotovém pivu. Během dokvašování při klasickém procesu při teplotě 1 ? 4,5 oC i v přetlačných tancích se aktivita invertasy výrazně nemění a zvyšuje se až při teplotě 22 ? 24 oC. U CKT procesu prané kvasnice uvolňují do hotového nepasterovaného piva méně invertasy než neprané a množství uvolňované invertasy se také zvyšuje s opakovaným nasazovánímkvasnic. Hladina invertasy v pivu po celou dobu dokvašování je konstantní. U technologie CKT je hladina invertasy v hotovém pivu podobná, jako u klasické technologie, vykazuje však větší variabilitu
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
53
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
134-138
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—