The method of detection of bacteria Selenomonas lacticifex
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F19%3A00518207" target="_blank" >RIV/61388971:_____/19:00518207 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/19:N0000045
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307973.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307973.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex
Original language description
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex, při kterém se používá pár tvořený oligonukleotidem SelenoFor2 tvořeného sekvencí 5´-CGG-GGA-CGA-ATG-TGC-AGT-ATT-T-3´, a oligonukleotid SelenoRev1 tvořený sekvencí 5´-GGC-TTC-GCT-GCT-CTC-TGT-CCA-3´´ , nebo oligonukleotid SelenoRev2 tvořený sekvencí 5´-GGT-TTA-TGG-GGT-TCG-CTT-GG-3´. Směs se vloží do termocykleru, kde nejprve po dobu 60 s až 300 s dochází k počáteční denaturaci při teplotě 94 až 98 ºC a následně probíhá 30 až 40 amplifikačních cyklů, z nichž každý obsahuje fázi denaturace, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 94 až 98 ºC, fázi nasedání oligonukleotidů, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 66 až 69 ºC a fázi extenze, která probíhá po dobu 30 až 90 s při teplotě 72 ºC, načež následuje konečná extenze, která probíhá po dobu 300 s při teplotě 70 až 80 ºC a ukončovací fáze, která probíhá při teplotě 4 ºC.
Czech name
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex
Czech description
Způsob detekce bakterií druhu Selenomonas lacticifex, při kterém se používá pár tvořený oligonukleotidem SelenoFor2 tvořeného sekvencí 5´-CGG-GGA-CGA-ATG-TGC-AGT-ATT-T-3´, a oligonukleotid SelenoRev1 tvořený sekvencí 5´-GGC-TTC-GCT-GCT-CTC-TGT-CCA-3´´ , nebo oligonukleotid SelenoRev2 tvořený sekvencí 5´-GGT-TTA-TGG-GGT-TCG-CTT-GG-3´. Směs se vloží do termocykleru, kde nejprve po dobu 60 s až 300 s dochází k počáteční denaturaci při teplotě 94 až 98 ºC a následně probíhá 30 až 40 amplifikačních cyklů, z nichž každý obsahuje fázi denaturace, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 94 až 98 ºC, fázi nasedání oligonukleotidů, která probíhá po dobu 20 až 30 s při teplotě 66 až 69 ºC a fázi extenze, která probíhá po dobu 30 až 90 s při teplotě 72 ºC, načež následuje konečná extenze, která probíhá po dobu 300 s při teplotě 70 až 80 ºC a ukončovací fáze, která probíhá při teplotě 4 ºC.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
307973
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Aug 15, 2019
Owner name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. - Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence