All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Model anaerobic co-fermentation cattle slurry with selected types of food waste

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86078259" target="_blank" >RIV/61989100:27710/11:86078259 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů

  • Original language description

    Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkceCH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy.

  • Czech name

    Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů

  • Czech description

    Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkceCH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    DM - Solid waste and its control, recycling

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Odpadové fórum 2011, 6. ročník česko-slovenského symposia, Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství

  • ISBN

    978-80-85990-18-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    1-7

  • Publisher name

    CEMC-České ekologické manažerské centrum

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé stráně

  • Event date

    Apr 13, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article