Authenticity of Kung Pao in Czech Context - food data-mining
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15210%2F16%3A33162575" target="_blank" >RIV/61989592:15210/16:33162575 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Autenticita kung-paa v českém prostředí - data-mining jídla
Original language description
Článek porovnává kuchařky čínské kuchyně vydané v česku a originální čínské recepty shromážděné z čínských knižních i webových zdrojů, a to se zaměřením výhradně na recepty na kung-pao. Cílem článku je zjistit, do jaké míry odpovídají v česku vydané recepty čínské tradici vaření kung-paa a zaměřuje se na recepci tohoto kulturního artefaktu. Zároveň text formuluje prototypickou podobu v česku připravovaného kung-paa a kung-paa čínského. Blízkost čínských a českých receptů je ilustrována na základě využití MDS metody. Sledovanými vlastnostmi receptů jsou ingredience a fáze postupu přípravy pokrmu. Pozorovány jsou trendy vývoje podoby českých receptů vzhledem k čínskému prototypu kung-paa. Výsledkem práce je zhodnocení autenticity českých receptů v porovnání s prototypickým receptem čínským.
Czech name
Autenticita kung-paa v českém prostředí - data-mining jídla
Czech description
Článek porovnává kuchařky čínské kuchyně vydané v česku a originální čínské recepty shromážděné z čínských knižních i webových zdrojů, a to se zaměřením výhradně na recepty na kung-pao. Cílem článku je zjistit, do jaké míry odpovídají v česku vydané recepty čínské tradici vaření kung-paa a zaměřuje se na recepci tohoto kulturního artefaktu. Zároveň text formuluje prototypickou podobu v česku připravovaného kung-paa a kung-paa čínského. Blízkost čínských a českých receptů je ilustrována na základě využití MDS metody. Sledovanými vlastnostmi receptů jsou ingredience a fáze postupu přípravy pokrmu. Pozorovány jsou trendy vývoje podoby českých receptů vzhledem k čínskému prototypu kung-paa. Výsledkem práce je zhodnocení autenticity českých receptů v porovnání s prototypickým receptem čínským.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AI - Linguistics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Nový Orient
ISSN
0029-5302
e-ISSN
—
Volume of the periodical
71
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
52-57
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—