Traditional Chinese cuisine and its modifications in the world
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88499" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88499 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě
Original language description
Čínská kuchyně je velice rozmanitá, a možná právě proto je jednou z celosvětově nejoblíbenějších. Tradiční čínská kuchyně je převážně založena na rostlinné stravě, a mimo jiné jsou v ni využívané i pro nás zcela neobvyklé suroviny jako oříšky z ginkga, řasy, ptačí hnízda a jiné. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně mnohdy velice liší, a to například použitím lokálních surovin, upraveným množstvím ochucovadel a koření, používanými úpravami pokrmů nebo zjednodušováním receptur.
Czech name
Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě
Czech description
Čínská kuchyně je velice rozmanitá, a možná právě proto je jednou z celosvětově nejoblíbenějších. Tradiční čínská kuchyně je převážně založena na rostlinné stravě, a mimo jiné jsou v ni využívané i pro nás zcela neobvyklé suroviny jako oříšky z ginkga, řasy, ptačí hnízda a jiné. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně mnohdy velice liší, a to například použitím lokálních surovin, upraveným množstvím ochucovadel a koření, používanými úpravami pokrmů nebo zjednodušováním receptur.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
1211-846X
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
44-51
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—