The dual composition of products marketed within the EU Single Market from the point of view of the so-called New Deal for consumers The dual composition of products marketed within the EU Single Market from the point of view of the so-called new consumer policy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15220%2F18%3A73593298" target="_blank" >RIV/61989592:15220/18:73593298 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dvojí složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky
Original language description
Předmětem výzkumu je zpracování právního rozboru problematiky dvojí kvality a složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky, konkrétně návrhu na doplnění směrnice o nekalých obchodních praktikách, dle kterého by podstatné rozdíly ve složení nebo vlastnostech výrobku, nabízeného jako totožný v různých členských státech, měly být nekalou praktikou [návrh čl. 6 odst. 2 písm. c) směrnice o nekalých obchodních praktikách], společné evropské Metodiky testování potravin pro posouzení kvality, kterou připravilo ve spolupráci s experty z členských států, průmyslu a spotřebitelských organizací, Společné výzkumné centrum při Evropské komisi.
Czech name
Dvojí složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky
Czech description
Předmětem výzkumu je zpracování právního rozboru problematiky dvojí kvality a složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky, konkrétně návrhu na doplnění směrnice o nekalých obchodních praktikách, dle kterého by podstatné rozdíly ve složení nebo vlastnostech výrobku, nabízeného jako totožný v různých členských státech, měly být nekalou praktikou [návrh čl. 6 odst. 2 písm. c) směrnice o nekalých obchodních praktikách], společné evropské Metodiky testování potravin pro posouzení kvality, kterou připravilo ve spolupráci s experty z členských států, průmyslu a spotřebitelských organizací, Společné výzkumné centrum při Evropské komisi.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
50501 - Law
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
29
Place of publication
—
Publisher/client name
Kancelář europoslankyně MUDr. Olgy Sehnalové
Version
—