Lettuce downy mildew, its genetic variation and resistance of lettuce
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F00%3A00001072" target="_blank" >RIV/61989592:15310/00:00001072 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Plíseň salátová, její genetická variabilita a rezistence salátu
Original language description
Bremia lactucae je velmi variabilní patogen. Variabilitu virulence B. lactucae je možné hodnotit několika různými způsoby. Mezi nejrozšířenější postupy při hodnocení variability virulence patří popis fyziologických ras a stanovení fenotypů virulence. V roce 1999 byla na mezinárodní vědecké konferenci Eucarpia o listových zeleninách prezentována zcela nová koncepce popisu virulence založená na tzv. sextet-kódech, která by měla usnadnit orientaci v široké škále existujících izolátů patogena. Tato metoda byla použitá pro hodnocení variability virulence v české populaci B. lactucae v roce 1999.
Czech name
Plíseň salátová, její genetická variabilita a rezistence salátu
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EF - Botany
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Rostlinolékař
ISSN
1211-3565
e-ISSN
—
Volume of the periodical
11
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
XX - stateless person
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—